Naredne nedelje počinje uređenje Kampusa

Rekonstrukcija Kampusa počeće u sredu, 10. maja, saznaje 021.rs.
Naredne nedelje počinje uređenje Kampusa
Foto: 021.rs

Kako su nam potvrdili u Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), radove će izvoditi DOO "Put-invest PZP" iz Bačkog Petrovca koji je izabran kao najpovoljniji ponuđač, a podizvođači su "Put-invest" iz Sremske Kamenice, "AB & Co geosystems" iz Novog Sada, "Signal" iz Sombora i "Baxaton plus" iz Loznice.

U planu je da se rekonstruišu kolovozi, parkinzi i pešačke staze u ulicama Sime Miloševića, Ilije Đuričića, Dr Zorana Đinđića, Vladimira Perića Valtera, Vase Savića i Jiričekovoj.

"U Ulici Sime Miloševića, na potezu od Bulevara cara Lazara do Ulice Ilije Đuričića, predviđena je rekonstrukcija kompletnog kolovoza, parkinga i trotoara, uz izgradnju kružnog toka na raskrsnici sa Ulicom Ilije Đuričića. U ovom delu ulice predviđeno je i uređenje jednog autobuskog stajališta, dok je na drugom delu ulice, od Ulice Vase Savića do Jirečekove, predviđeno uređenje parking mesta sa desne strane i jednog autobuskog stajališta. Na delu Ulice Ilije Đuričića, od raskrsnice sa Ulicom Veljka Petrovića do raskrsnice sa Ulicom Sime Miloševića, radiće se rekonstrukcija kolovoza, kao i uređenje parkinga sa upravnim parkiranjem, sa obe strane ulice. Takođe, u ovom delu ulice predviđeno je i uređenje dela trotoara sa leve strane ulice", navode u UGZI za 021.

U okviru radova u Kampusu u delu Ulice Ilije Đuričića od Ulice Sime Miloševića do Ulice Vladimira Perića Valtera, rekonstruisaće se samo kolovoz, ali ne i trotoari i parkinzi. U delu od Ulice Ilije Đuričića do Ulice Vladimira Perića, gde nije dozvoljen saobraćaj motornim vozilima, kolovoz će biti popločan betonskim pločama kako bi se napravila pešačka zona.

U Ulici Vladimira Perića Valtera predviđena je potpuna rekonstrukcija kolovoza, parkinga i trotoara u slepom kraku ove ulice, dok će u Ulici Vase Savića biti urađena rekonstrukcija postojećih parkinga sa desne strane ulice i jedan deo kolovoza na uglu ulica Vase Savića i Vladimira Perića Valtera.

U delu Jiričekove ulice, od Ulice Sime Miloševića do ulaza na parking ispred Ekonomskog fakulteta, predviđena je izgradnja 12 parking mesta i trotoara uz parking, kao i proširenje postojećeg parkinga ispred Ekonomskog fakulteta, izradom pristupne saobraćajnice i 25 parking mesta.

U Ulici dr Zorana Đinđića predviđena je rekonstrukcija samo kolovoza, uz zadržavanje postojećih ivičnjaka, parkinga i trotoara.

Ove radove čija je cena 93,6 miliona dinara sa PDV-om zajednički, finansiraju Grad i Pokrajina, a rok za završetak radova je 210 dana.

  • student

    04.05.2017 09:08
    U mnogim zemljama su univerzitetski kampusi i na neki nacin ogradjeni a postoji i spoljno i unutrasnje obezbedjenje unutar kruga. Tamo nema onoga sto ima u Novom Sadu: visegodisnji copor pasa lutalica koji napadaju profesore sa biciklima, nema dokonih besposlicara koji dovode i hrane te iste pse, nema prosjaka i skitnica koji "zicaju" od studenata i profesora, nema takvih koji prevrcu po korpama i izbacuju djubre na trotoar, nema laznih "studenata" koji stoje-sede na klupama i tako ih unistavaju, nema jurnjave mauntin-bicikala i rolera, nema ulaska budzenih motocikala i jurnjave po krugu, nema gomile pikavaca, semenki, stakla, kutija od pice na sve strane, nema ............................
  • Marko

    04.05.2017 09:07
    Projekat nije usklađen sa važećim planom detaljne regulacije.
  • Zbogom pameti

    03.05.2017 11:21
    I to se sve radi,a ulicama jirecekovom,veljka petrovica I ostalima tutnje kamioni koji dopremaju materijal I beton za izgradnju tehnoloskog parka...blago nama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti