Pojeftinjuje parkiranje u Novom Sadu

Parkiranje koje naplaćuje "Parking servis" uskoro će pojeftiniti, saznaje 021.rs.
Pojeftinjuje parkiranje u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Novosađani će, kako nezvanično saznajemo, od juna ili jula parkiranje po satu u sve tri zone plaćati za dinar ili dva manje po satu, a dnevne, mesečne i godišnje karte će biti i za više desetina odnosno stotina dinara jeftinije.

Tačan cenovnik još nije utvrđen i službe "Parking servisa" tek treba da ga naprave.

Do pojeftinjenja dolazi jer je ukinuta komunalna taksa na parkiranje. Naime, Skupština grada je na poslednjoj sednici na osnovu republičkih zakona ukinula naplatu komunalne takse za parkiranje, koja je cenu sat vremena parkiranja opterećivala sa nekoliko ili više stotina dinara, u zavisnosti od vrste parking karte.

Do sada je "Parking servis" Gradu prebacivao sredstva po osnovu komunalne takse za parkiranje. Iako će na ovaj način građani uštedeti, budžet Grada će biti manji za više desetina miliona dinara godišnje.

U "Parking servisu" su za 021.rs samo rekli da će javnost pravovremeno biti obaveštena o svim izmenama.

  • Мунгос

    05.05.2017 09:13
    @ Sa ka pe,
    Опа бато, значи туристима ће у Новом Саду нудити и лепе девојке.
  • Sa ka pe

    04.05.2017 23:42
    Putuj svetom i nemoj zaliti
    Samo bih voleo da se malo urede biciklisticke staze do centra. Koji moj zbog kafana trosite gorivo i zagadjujete okolinu ako ste vec iz NSa. Velike pazare tj nabavke ne obavljate u tom nasem malom Centru. Banki i posti imate u svakom delu grada, pozoriste i bioskop pa lagana setnja do kuce. Ali cekamo 2021.pa cemo da vidimo da li cemo i postati grad kulture i da turisti pored jeftinih kafana i lepih devojaka dobiju i neko novo ruho.
  • Mika

    04.05.2017 19:32
    @Kernel
    I ja imam decu i vozam ih po celom gradu, Centar grada vidjamo pet puta godisnje i to nedeljom. Kad bi se resilo parkiranje ili nasao sistem da se drugacije tarifira i vi koji zivote u jezgru grada bi lakse parkirali svoja vozila i obavili vrtice. Ovako je svima djir da dodju do centra bas autom iako ce to isto vozilo po km parkirarati kao da su pesacili km, dva. Mozda nas spasu neke obecane garaze pa bude pristupacno svima. Pogledajte samo kolone automobila kad je neki koncert na trgu...No daleko smo mi od neke uredjenosti kad svako gleda svoj interes.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti