NATO pre 18 godina uništio zgradu TV Novi Sad

NATO je 1999. godine na današnji dan, kada se obeležava Svetski dan slobode medija, uništio zgradu Televizije Novi Sad.
Tokom 78 dana bombardovanja, zgrada na Mišeluku bila je pet puta meta projektila. Ni u jednom od tih napada nije bilo ljudskih žrtava, ali je pričinjena velika materijalna šteta, a zgrada televizije i veći deo opreme u potpunosti su uništeni.
 
Kamen temeljac za tu zgradu postavljen je 22. juna 1973. godine, a poslednji deo kompleksa sa više od 23.000 metara kvadratnih useljen je 1996. Tri godine kasnije, poslednji program koji je emitovan iz ove zgrade bila je skraćena verzija Dnevnika na mađarskom jeziku.
 
Televizija Novi Sad u međuvremenu je transformisana u Javnu medijsku ustanovu Radio-televizija Vojvodine, a program i dalje emituje iz podstanarskih prostorija.
  • Мунгос

    03.05.2017 23:07
    @ VladaN,
    У будуће се морамо пазити да не допринесемо неком злочинцу да буде у елементу.
    Чак мислим да има злочинаца којима је одвратно да чине злочине, али увек се нађе неко од нас који доприносе да се злочинац ослободи тог комплекса.
  • Мунгос

    03.05.2017 22:12
    Овај догађај о коме је реч, представља само један оригиналан начин прославе 3. маја, светског Дана медијума. Прослава је била са пуно светлости и веома гласна. Величанствена.
    Иначе треба пазити какве коментаре пишемо, да не наљутимо добротворе, па да нас они не избаце из приступног тунела.
  • VladaN

    03.05.2017 21:09
    Slažem se...
    ...da je,ne sramota,nego zločin to što su nam uradili, ali...danas su na vlasti oni koji su direktno doprineli tom zločinu. Inače, most je stvar srbijanskih politikanata (čitaj, lopova) koji su "Žeželja koristili za političko prepucavanje, a TV Vojvodine kakva je sada, udvorički dupeliz...medij, i ne treba da postoji. Ako već ne kupujem đubre od Informera i sl. štampanih, ne gledam ljigavog JUL-ovca Mitrovića TV, kao i ostale Vučićeve medije ne moram ni ovu bruku od TV, nažalost, Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti