Simfonijski orkestar Muzičke škole "Isidor Bajić"​ najbolji u Evropi

Simfonijski orkestar Muzičke škole "Isidor Bajić" je na Evropskom omladinskom muzičkom festivalu u Nerpeltu u Belgiji održanom od 19. aprila do 2. maja, od strane međunarodnog žirija ocenjen kao najuspešniji i dodeljena mu je prva nagrada "Summa cum laude".

U Belgiji je bio orkestar koji čine 6​1 učenik i student, dirigentkinja Tamara Adamov Petijević, pomoćnica direktora Danijela Kličković i profesori u pratnji​ Stefan Stanečić, Ivan Burka i Iva Stanković.

- Ovaj festival ima više od šest decenija dugu tradiciju i tim pre je odlazak na ovako prestižno takmičenje velika čast za samu školu i muzičko školstvo u Srbiji, ali i dokaz da "Bajić" bez svake sumnje predstavlja vodeću instituciju te vrste u regionu i pored činjenice da su naša deca svirala na instrumentima koji su jeftiniji od kutija za instrumente koje su imali drugi evropski orkestri ili orkestri iz Kine. Način rada, duh i motivacija, posvećenost i predanost su i dalje cenjeni i ključni faktor i pored um​e​tničke i kulturne bede u kojoj živimo.​ Maestra Tamara Adamov Petijević je imala posebne i sadržajne susrete posle takmičenja sa članovima žirija, koji su sasvim netipično za bilo kakvu vrstu takmičenja aplaudirali posle takmičarskog nastupa Simfonijskog orkestra - navode u školi.

Pored takmičarskog nastupa, imali su i dva koncerta u različitim salama​ u Nerpeltu​, od kojih je drugi bio nastup na koncertu najuspešnijih ansambala Festivala. Orkestar je prošao i ulicama Nerpelta, zajedno sa ostalim učesnicima, u svečanom defileu noseći zastavu  Srbije i baner škole.

Finansiranje odlaska u Nerpelt pomogli su Sekretarijat za omladinu i sport APV (konkurs "Mladi talenti"), Muzička škola "Isidor Bajić" i roditelji članova orkestra, a boravak u Belgiji organizatori Evropskog omladinskog muzičkog festivala.

  • Terješkova

    05.05.2017 23:11
    Bravo za decu i nastavnike a dvaput bravo za roditelje!!
  • lilly

    05.05.2017 19:15
    Bravo deco, lepota će spasiti svet!
  • Andrea

    05.05.2017 18:00
    ISKRENE CESTITKE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti