Vučić: U Novom Sadu razvojni centar moćne nemačke kompanije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u Novom Sadu biti otvoren centar za istraživanje i razvoj jedne od najmoćnijih i najvažnijih nemačkih kompanija, u kojem će posao dobiti 500 inženjera iz Srbije.
Vučić je, u Bačkom Jarku, rekao da je "juče doneta ta odluka i da je odmah morao da je podeli sa predsednikom vojvođanske vlade Igorom Mirovićem, predsednikom vojvođanske skupštine Ištvanom Pastorom i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem".
 
- Tu će odmah biti zaposleno 500 vrsnih inženjera iz Srbije, koji neće imati male, već veoma visoke plate - rekao je Vučić.
 
On je ocenio da će budućnost srpsko-nemačkih odnosa biti mnogo drugačija od prošlosti. Na ceremoniji povodom otkrivanja i osveštenja spomenika Podunavskim Švabama u Bačkom Jarku, kazao je da Nemci koji su posle Drugog svetskog rata napustili Srbiju, nisu "gosti na našoj teritoriji".
 
- U Bačkom Jarku je početkom 20. veka živelo 2.127 Nemaca, 47 Mađara i dvoje Srba, a danas je to gotovo etnički čisto srpsko mesto. Vi, naši prijatelji Podunavske Švabe, niste ovde gosti, vi ste domaćini kao i mi - rekao je premijer. Ocenio je da otkrivanjem spomenika Podunavskim Švabama Srbija pokazuje da ume da poštuje tuđe žrtve.
  • Alibaba

    09.05.2017 11:57
    Continental
    U pitanju je nemačka firma Continental (prave gume i elelktroniku). Filijala iz Rumunije.
  • Batica

    09.05.2017 10:25
    Reketas
    Елем, данас на суду је Андреј Вучић изјавио да му је Предраг Мали само познаник, па се онда исправио и признао да му је пријатељ. Затим је Андреј Вучић рекао да не зна ништа о Вршачким виноградима и да нема појма чиме се Предраг Мали бави.
    Ceo tekst: http://dostajebilo.rs/radulovic-na-sudjenju-sa-andrejem-vucicem/
  • dobrotvorka

    09.05.2017 00:03
    KADA ĆE
    Da otvori fabriku pelena, pošto smo toliiko "napredovali" da sada i radnici nose pelene?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti