Dani američke kulture tokom maja u Novom Sadu

U Novom Sadu je danas počela manifestacija "Dani američke kulture" koja će se na više lokacija odvijati tokom maja.

U naredne tri nedelje će biti promovisano šest formi američke kulture - pozorište, film, muzika, strip, vožnja skejtom i slikanje murala.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat je rekao da će američki slikar murala u narednim danima oslikati jednu od fasada na Bulevaru Mihajla Pupina, dok je gradonačelnik Miloš Vučević kazao da će uskoro biti otvoren novi Američki kulturni centar kako bi se građanima približila kultura dva naroda.

Navedeno je da je cilj predstojeće manifestacije povezivanje američke i srpske kulture kroz razmenu umetničkih iskustava, prezentaciju praktičnih radova i međusobno upoznavanje umetnika obe države, ali i upoznavanje građana Novog Sada sa njihovim stvaralaštvom.

Neki od najavljenih događaja su: muzička radionica sa bendom američkog vazduhoplovstva "Wings of Dixie" i njihov koncert u Studiju M, kolektivno iscrtavanje murala, skejt takmičenje u Skejtparku, pozorišne predstave po tekstu Vudija Alena, izložba američkih i novosadskih strip-autora, a biće emitovani i američki filmski klasici u Kulturnom centru.

  • Vlada

    22.05.2017 09:37
    @NS

    Potpuno tačno da ne znamo, pola nacije bulazni o nekakvom svetosavlju, a bivša ministarka prosvete u televizijskoj emisiji halucinira o biblijskom postanju. Pa bolje onda i američka kultura, nego takve gluposti.
  • LALOš

    22.05.2017 09:26
    Ta,MISMO NAŠU KULTURU
    PORUŠILI i Zapostavili po Gradu i Vojvodini!?
    Osećam se ko Turista u Rođenom gradu...
    Sve na Engleskom a još malo i na Kineskom!?
    Umesto Lićne,Nosim PASSEPORT...
  • Pionir

    09.05.2017 10:07
    Hvala braći Kinezima
    Mogao bih citirati jednu našu izreku o radnjama u fenjer, što se tiče dotičnih.
    Ima nas mnogo kojima ne bi molgi da plate da posetimo to.
    Širenje kineske kulture je nama mnogo bliže, imamo besplatnu obuku na njihovim kursevima, iz jezika, umetnosti i sasvim sigurno su i sa novcem koji ulažu u to, kao i dugogodišnjim dokazanim prijateljskim namerama mnogo delotvorniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti