Postupak protiv nastavnika OŠ "Žarko Zrenjanin" zbog poruke poslate učenici

Protiv jednog nastavnika u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" pokrenut je postupak zbog uznemiravanja učenice, saznaje 021.rs.

O tome su obaveštene policija, Školska uprava i prosvetna inspekcija, a nastavnik je trenutno na bolovanju.

Slučaj su prijavili roditelji učenice koji su na mobilnom telefonu videli poruku poslatu preko Vibera. Kako saznajemo, reč je o učenici viših razreda, a direktor OŠ "Žarko Zrenjanin" Žarko Mušicki je za 021 potvrdio da je pokrenut postupak protiv nastavnika.

- Ta sporna poruka je prijavljena organima škole od strane roditelja. Tim za zaštitu dece od nasilja je komunicirao sa roditeljima oko izrade plana zaštite deteta. Škola je prijavila tu poruku MUP-u i napisala izveštaj Školskoj upravi i gradskoj prosvetnoj inspekciji - kaže za 021.rs direktor škole.  

Da je prijava podneta potvrđeno je i u Školskoj upravi. Pošto se radi o maloletnoj osobi, drugi podaci o ovom slučaju nisu dostupni javnosti.

  • Eleonora

    17.11.2023 21:31
    U gimnaziji "Isidora Sekulić" je nastavnik pozivao u svoj stan učenice nudeći im sex, prijavljivan je, ali se izvukao. Ko štiti takve?
  • Може бити

    15.05.2017 10:49
    ... а и не мора
    Шако Полумента синдром.
  • Sram Vas bilo

    14.05.2017 22:36
    Limanac
    Ni profesori nisu što su bili, očigledno.
    Sve i da mu je devojčica dala broj i sve da nije devojčica kao što su nekada bile, profesor i odrasla osoba ne sme to da zloupotre na bilo koji način i da šalje ovakve poruke!On mora s obzirom na svoje godine i svoje zanimanje adekvatno da odreaguje.
    Alo, ako je poslao ovakvu poruku-kriv je!
    Dete koje pohadja osnovnu školu nije odgovorno za svoje postupke jer je nezrelo.Profesor je punoletan čovek i mora da se u radu sa decom adekvatno ponaša, jer je izmedju ostalog i školovan da to radi.
    Krajnje je vreme da posao u prosveti rade odgovorni i zreli ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.