U ponedeljak i utorak prikupljanje pomoći za sedmočlanu porodicu Đurkić

Humanitarna akcija po nazivom "Solidarno sa Đurkićima" održaće se u ponedeljak, 15. i utorak, 16. maja u Omladinskom centru CK13.

Pomoć će se prikupljati u ponedeljak, od 17 do 19 časova, kao i u utorak od 16 časova. U 20h će se održati humanitarni Žur buvljak sa istim ciljem, odnosno da se pomogne sedmočlanoj porodici Đurkić, kojoj preti prisilno iseljenje. Ta porodica živela je 14 godina u baraci kod okretnice četvorke kod Limana IV (pored kasarne). Početkom godine, to zemljište je postalo privatno i mora se u potpunosti očistiti za predstojeću gradnju.
 
Đurkići imaju petoro dece. Četvoro su učenici Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" i odlični su đaci, dok je najmlađa devojčica predškolskog uzrasta. Apel za pomoć ovoj porodici, našem Udruženju stigao je upravo od škole koju deca pohađaju i u kojoj su i direktor i učitelji zabrinuti za njihovu budućnost.

Svaka pomoć je doborodošla u ovom trenutku, a svako ko želi može pomoći i finansijski, na žiro račune:

Banka Intesa: ‎160-450858-70 (dinarski račun)

Vojvođanska banka: ‎355-3200555580-26 (devizni račun)

  • Nataša

    14.05.2017 21:46
    Račun
    Poštovani
    Ja sam učiteljica dečaka te porodice, bila sam i najstarijoj devojčici.
    Možete uplatiti na taj žiro račun bez brige zato što akciju Udruženja vodi gospodin koji je danas odbranio titulu u savate kik boksu Goran Bajšanski i svakodnevno nam šalje izveštaje sa uplatama - iznosima i imenima uplatilaca.
    Svima nam je u cilju da se što više novca skupi kako bi im kupili krov nad glavom. Ukoliko ne sakupimo dovoljno biće im od tog novca iznajmljen krov nad glavom koji nije trajno rešenje.
    Ukoliko ni sada nemate poverenja poslaću vam Bojanin žiro račun.
    S poštovanjem Nataša P.
  • Vladan

    14.05.2017 20:45
    Da li neko od Đurkića ima sopsstveni dinarski tekući račun?
    Ovo je račun pravnog lica, neke fondacije, šta već, a ja njima ič ne verujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.