Gerontološki centar na Novom naselju dobio 14 novih garsonjera

U Gerontološkom centru "Novi Sad", na Novom naselju, u subotu je otvoren renoviran sprat, sa 14 jednokrevetnih garsonjera.

Osim redovnih usliuga, korisnici ovvih garsonjera imaće na raspolaganju i dodatnu dvadesetčetvoročasovnu negu. Interesovanje za takav vid smeštaja pokazalo je deset korisnika, koji su već rezervisali sobe.

- S obzirom na to da je vremenom došlo do promene strukture starijih sugrađana i njihovih potreba, od nekada pokretnih i nezavisnih sada imamo preko 70 % korisnika koji su sa prvim i drugim stepenom podrške i kojima je potrebna pored usluge socijalne zaštite i dvadesetčetvoročasovna zdravstvena nega. Stoga smo odlučili da pretvorimo treći sprat apartmanskog dela Doma na Novom Naselju, predviđenog za nezavisne korisnike u stacionar za one korisnike kojima je potrebna nega tokom svih 24 sata - kazala je direktorka Gerontološkog centra "Novi Sad" Slavica Škrbić.

Pokrajinska vlada je u toku prethodne godine izdvojila više od pet miliona dinara za potrebe Gerontološkog centra "Novi Sad", a tim novcem je, između ostalog, finansirano i renoviranje krila u Domu na Novom Naselju. Sredstva za potrebe te ustanove izdvaja i Grad Novi Sad.

- Zajedničkim snagama i pre svega finansiranjem od strane Pokrajinske vlade dočekali smo da smo sve završili i pre predviđenog roka. Pre svega ono što je bilo očekivano i što su bile iskazane potrebe, a moramo da znamo da su ustanove socijalne zaštite jedan od najživljih organizama u ovom društvu i pre svega imaju svakodnevne potrebe koje se iznova rađaju - rekao je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku Predrag Vuletić.

Renovirani deo otvoren je u sklopu manifestacije "Otvorena vrata", koja će se održavati i u narednom periodu, a čiji cilj je da se zainteresovanim korisnicima približi koncept rada Gerontološkog centra.

Gerontološki centar "Novi Sad" je najveća ustanova socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine sa kapacitetom od 859 korisnika.

  • Ravnogorka

    23.05.2017 07:49
    Skakavci
    Direktorica Slavica Škrbić pripada SPO sekti..odeljenje Novi Sad. Prvo što je uradila kada je došla, je kompletno renoviranje svoje direktorske kancelarije u gerento ustanovi na Štrandu poznatijoj kao OAZA...Izbacila je sav nameštaj, podigla patose i sve obnovila. Bilo bi zanimljivo proveriti koliko je to koštalo, kakva je nabavka sprovedena i ko je izvođač radova. Nakon ove akcije planira da ugasi kuhinju gerento centra i namesti posao preko ketering varijante firmi koja je bliska SPO. Uporedo želi da ugasi portirsku službu i isto namesti posao privatnoj firmi. U suštini Slavica Škrbić je teška neznalica i potpuno će upropastiti gerento centar. A ovo što su otvarali su pokrenuli i pripremili prethodnici...
  • Terješkova

    21.05.2017 13:26
    Najvažnije nedostaje
    A cena smeštaja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti