Podrži RTV podneo krivičnu prijavu protiv svih članova Upravnog odbora RTV

Pokret Podrži RTV podneo je jutros krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv svih članova Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine zbog, kako poručuju, nesavesnog rada zaposlenih u službi.
Krivična prijava podneli su godinu dana nakon što je Upravni odbor doneo odluku o smeni direktora programa, nakon čega je, navode u pokretu, usledio još čitav niz smena u ovoj medijskoj kući koje su u konačnici dovele do potpunog urušavanja kvaliteta programa i pada gledanosti.
 
"Pokret Podrži RTV je pre tačno godinu dana otvorenim pismom upozorio Upravni odbor i tada novo rukovodstvo RTV-a, da bi nagle i nejasno obrazložene kadrovske promene mogle da naruše teško stečen ugled pokrajinskog javnog servisa i poverenje građana. Uprkos tome, 'čistke' novinara i urednika su nastavljene i ukinuto je nekoliko cenjenih i prepoznatljivih analitičkih emisija, što je sve dovelo do drastičnog pada kvaliteta programa i pada gledanosti, a to potvrđuju i brojni monitorinzi i analize stručnih organizacija i agencija. Osim toga, zaposleni su dovedeni u situaciju da iz meseca u mesec strahuju od gubitka posla, da bivaju zaposleni 'na lizing', da se zbog nestručnosti rukovodstva otpuštaju, pa ponovo zapošljavaju preko honorarnih ugovora, da bi u konačnici bili vraćeni na agencije", navode u pokretu Podrži RTV i dodaju da imenovano rukovodstvo odluke donosi u v.d. statusu, jer Upravni odbor ni godinu dana nakon raspisivanja konkursa za rukovodeće pozicije nikoga nije izabrao, iako prijavljeni kandidati ispunjavaju uslove.
 
"Ovakvim poslovanjem, povređene su odredbe više zakona, kao i pravo građana na istinito, nepristrasno, potpuno i blagovremeno informisanje, te druga prava iz Zakona o javnim medijskim servisima. Time je istovremeno teže povređen i javni interes u oblasti informisanja", zaključuju u Podrži RTV.
 
Pokret će danas u 17 časova, u vreme Dnevnika, održati protest ispred zgrade RTV (ugao Sutjeske i Maksima Gorkog) pod nazivom "Istinom protiv otmičara".
  • Debeli

    23.05.2017 02:05
    Ponuda za reklamiranje
    Počeo sam da gledam Rtv zbog emisije "Gruvanje"... Onda sam se budio uz "Dobro jutro, Vojvodino", pratio info program RTV-a i željno iščekivao svako novo izdanje emisija "U nedostatku dokaza", "Jedan na jedan" i "Presija"... Počeo da slušam ORadio prvo zbog "Daška i Mlađe", pa se nastavilo na ceo dan... Budimiru Markoviću i njemu sličnima mogu da se zaHValim što je rastureno to "uporište" koje nije besomučno hvalilo svaki korak vrhovnog "premijera - predsednika", kao što to čini u poslednjih 12 meseci. Iskopali prezentere iz 90-ih, od kojih se "naježiš" i pre nego što progovore sns izveštaj za danas...
  • Nikolas

    22.05.2017 19:26
    pretplata
    Toliko o mogućnosti da oni koji plaćaju pretplatu utiču na bilo šta na javnom servisu. Ta pretplata i kao "javni servis" je obično zamajavanje. Treba da budu samo privatni mediji, a država ako smatra da joj treba TV ili radio,neka to otvoreno kaže i nazove pravim imenom - državni mediji i finansira iz budžeta. Pretplatu potpuno ukinuti.
  • @chicha

    22.05.2017 13:46
    rtv je proslost samo sto zaposleni to jos nisu shvatili. Tako je bilo i sa dnevnikom malo po malo i razjurili bandu neradnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti