Klasična muzika će se slušati i na Spensu

Spens je prvo javno preduzeće, ali i prvi tržni centar u gradu u kom će svakodnevno moći da se sluša klasična muzika.
Klasična muzika će se slušati i na Spensu
Foto: 021

Spens je s Udruženjem građana "Dunavska sonata" pokretačem i realizatorom akcije "Klasika svaki dan" potpisao Sporazum o saradnji o uključivanju u akciju. Kako je predviđeno sporazumom, preko centralnog razglasa svakodnevno će se puštati dela klasične muzike s plejliste koju svim učesnicima u projektu besplatno obezbeđuje Udruženje "Dunavska sonata".

Predviđeno je da se klasika na Spensu emituje u glavnom holu i drugom delovima objekta koji se koriste kao šoping zona. Takođe, klasika će se emitovati i u sportskom delu objekta u tajmautima odigravanja sportskih utakmica.  

Projekat "Klasika svaki dan" koji se realizuje u sklopu istoimenog festivala, ima za cilj da podigne nivo opšte kulture u Novom Sadu tako što će svim građanima omogućiti da besplatno slušaju klasičnu muziku čiji je pozitivan uticaj na ljude naučno dokazan.

Predviđeno je da u akciju "Klasika svaki dan" budu uključene službe čije usluge svakodnevno koristi veliki broj građana, kao što su autobusi GSP-a, svi vrtići PU "Radosno detinjstvo", svi privatni vrtići u Novom Sadu, svi ugostiteljski objekti, državne i privatne škole i fakulteti, zatim domovi zdravlja, državne i privatne bolnice, lekarske ordinacije, knjižare, tržni centri...

  • NS65

    24.05.2017 19:20
    OVOLIKO SLUŠANJA OZBILJNE
    Muzike nema ni kada Neka Velika Politićka lićnost,premine!
    Da to Organizator nešto ne sluti!? p,,,p,,,p i pomerio sam se sa mesta...
  • Мунгос

    24.05.2017 17:33
    Ако хоћеш некога дебело да казниш и малтретираш, само му пусти музику која га иритира. Ако нема где да побегне, тај је настрадао. СПЕНС се изгледа намерачио да се освети слушаоцима кича поп и народњака. Када се нешто претерано слуша, нарочито ако не седиш за столом са мезетом, досади и тамбурица.
    Тешко се ослобађамо наслеђа времена када су звучници постављани на сваку бандеру. Тада се бар слушала масовна музика, само име каже.
  • DIRIGENT

    24.05.2017 10:30
    ORGANIZATOR(KA)
    Sigurno na SILU išla sa Školom u Pozorište na KONCERT !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti