Četiri raskrsnice u Novom Sadu dobijaju semafore

Na tri raskrsnice na Novosadskom putu u Veterniku, kao i na jednoj na Temerinskom putu na Klisi u narednom periodu biće postavljeni semafori, saznaje 021.rs.

Izradu tehničke dokumentacije je pokrenula Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), a tender za projektanta je u toku i on bi trebalo da budu izabran početkom jula.

Raskrsnice u Veterniku koje će dobiti semafore, a koje se ukrštaju sa Novosadskim putem, su Sonje Marinković, Šumska i Stevana Sinđelića, dok će na Klisi semafor biti postavljen na uglu Temerinskog puta i Savske ulice. Za sve četiri raskrsnice navodi se isti razlog za postavljanje semafora, a to je da su u pitanju izuzetno opasna mesta na kojima se dešava veliki broj udesa.

Za sada nije poznato kada će semafori biti postavljeni, s obzirom da posle projektovanja treba da uslede i tenderi za izvođače radova kao i sami radovi, a za sve to je potrebno da prođe više meseci.  

S druge strane, iz iskustva koju ima UGZI prilikom postavljanja semafora, očekuje se da semafori, ako ne bude problema, na ovim lokacijama budu do kraja ove ili početkom naredne godine.

  • Vuki

    24.05.2017 22:56
    Gledam kako ubijaju saobracaj sa glupim semaforima. Treba prolaz za pesake ali ne i 20 semafora na bulevarima koji treba da ociste saobracaj. Kskva glupost.

    Putevi se raspadaju - sto ne rese to prvo.
  • Dejan

    24.05.2017 20:27
    Janka Veselinovića
    Na uglu ulica Ilije Birčanina i Janka Veselinovića semafor je više nego neophodan, mnogi vozači ne znaju ko ima prednost i greše
  • Sisafor

    24.05.2017 16:03
    6.element
    Pa kad nadaleko novosadski saobraćajni inžinjeri naprave tzv zeleni talas ima da sa novog naselja u pezos putujete sat min. A ne bih da pričam o dodatnom zagađenju na raskrsnicama sa novim semaforima. Jel neko zna da li neka možda privatna firma postavlja semafore tamo gde ne trebaju? Zna li neko koliko košta to po raskrsnici? Kad je bio tender i koji je redosled ponuđača? Kad otvorite prozor zaplahne vas i u ovom slučaju smrad korupcije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti