Novi Sad dobija još jedan tržni centar, biće na Bulevaru Jaše Tomića

Novosađani će uskoro dobiti još jedan tržni centar, jer je Grad odlučio da proda plac (koji čine dve parecele) na Bulevaru Jaše Tomića, saznaje 021.rs.
Novi Sad dobija još jedan tržni centar, biće na Bulevaru Jaše Tomića
Foto: 021.rs

Prema urbanističkim planovima budući vlasnik će tu moći da sagradi tržni centar koji će imati visoko prizemlje maksimalne visine do osam metara, a površinu od oko 10.000 kvadrata.

Grad će ovako prodati dve parcele koje imaju više od četiri hiljade kvadrata na samom uglu Bulevara Jaše Tomića i Ulice Jovana Hranilovića, a koje će se spojiti sa privatnom parcelom koja ima 3.800 kvadrata. Vlasnik privatne parcele je preduzeće SMB-gradnja iz Subotice, firma koja će verovatno i biti najizanteresovanija za kupovinu.

Ova kompanija novosadskoj javnosti je poznata po izgradnji fabrike "Lear" na Industrijskoj zoni, što je Novi Sad koštalo oko četiri milijarde dinara.

Početna cena parcele koju sada UGZI nudi na Bulevaru Jaše Tomića je 86,9 miliona dinara. Cena bi verovatno bila veća da se ovaj prostor ne vodi kao njiva Klase I, umesto kao građevinsko zemljište.

Litacija je zakazana za 22. jun u 10 časova.

Podsetimo da je ovaj prostor na uglu Bulevara Jaše Tomića i Ulice Jovana Hranilovića godinama zapušten i da su se stanari okolnih zgrada žalili Gradu tražeći da se taj prostor uredi.

  • Komsija

    30.08.2017 12:40
    Ima li novosti
    Ima li nekih novosti u vezi sa prodajom ove parcele? Da li se prodala, da li ce biti nesto od trznog centra?
  • Mile

    29.05.2017 19:24
    Ovim putem bih zeleo da pozovem sve stanovnike Novog Sada, a narocito Novog Naselja, da podrze grupu na facebook-u, za uredjenje deponije na Satelitu ( Satelitska Deponija ) i da se ukljuce kako god mogu, da pokusamo zajedno da resimo veliki problem.
    Hvala na razumevanju i podrsci ..
  • G

    29.05.2017 12:40
    Krajnje je vreme da se Novi Sad odvoji od ostatka Vojvodine, pa dokle ćemo dozvoljavati da nam muljatori iz Subotice diktiraju urbanizam?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti