Osnovci se igrali pirotehnikom u dvorištu škole, jedno dete u bolnici

Jedno dete je teže, a nekoliko njih lakše povređeno u incidentu koji se prošlog petka dogodio u dvorištu Osnovne škole "Đura Jakšić" u Čurugu.
Osnovci se igrali pirotehnikom u dvorištu škole, jedno dete u bolnici
Foto: Pixabay
Učenici Osnovne škole "Đura Jakšić" u Čurugu, pretežno osmog razreda, zatekli su prošlog petka u toku popodnevne smene pirotehnička sredstva u dvorištu škole, u kojem je prethodne večeri na sportskom terenu organizovana proslava opštinske slave, Spasovdana.
 
Mesna zajednica organizovala je proslavu slave, sa nastupima muzičara Saše Matića i Amadeus benda. 
 
"U zaista izuzetnoj atmosferi koju su priredili ovogodišnji izvođači uživalo je više od sedam hiljada ljudi. Prema rečima organizatora koncerta Mesne zajednice Čurug, sve je proteklo u najboljem redu", navodi se u kratkom izveštaju sa ovog događaja na zvaničnom sajtu opštine Žabalj, kojoj pripada Čurug.
 
Međutim, da posle proslave nije sve proteklo u najboljem redu potvrđuju za 021 u Dečijoj bolnici, gde je u petak primljen petnaestogodišnji S. Š sa opekotinama lica i vrata, a koji se i dalje nalazi na Odeljenju plastične i rekonstruktivne hirurgije. On se, kako je rečeno za naš portal, ne nalazi u životnoj opasnosti.
 
S obzirom na to da niko od osoblja škole, kao ni organizatori proslave - Mesna zajednica Čurug, nisu uklonili pirotehnička sredstva korišćena za slavlje, deca su u popodnevnoj smeni, u toku velikog odmora, prišla pirotehnici i pokušala da je upale. To su i uspeli i doveli do incidenta.
 
Na terenu su bili policija i protivpožarna inspekcija, a o svemu je u ponedeljak obaveštena i prosvetna inspekcija opštine.
 
"Policijski službenici PS Žabalj intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja, a o svojim saznanjima izvestiće Sektor za vanredne situacije MUP Srbije i nadležno tužilaštvo", kažu za 021 u MUP-u.
 
Zbog čega niko nije uklonio pirotehniku iz dvorišta nismo saznali. Naime, u Mesnoj zajednici Čurug niko od članova nije bio prisutan, a direktorka osnovne škole je bila na sastanku. U školi su nam poručili: "Ajde, sada doviđenja".
  • milan

    30.05.2017 10:43
    blagoslov
    da li je vladika dao blagoslov da skola unosi pirotehniku u skolu direktore bajni
  • Nastavnici

    30.05.2017 09:51
    Zar niste čuli?
    Zar niste čuli da u toj školi nastavnici nemaju pravo glasa? Niti su birali direktorku, niti ih neko pita za nešto? Samo radi i opet su krivi za sve!
  • /

    30.05.2017 08:33
    /
    curug siti je ostao u vokabularu starijih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti