Za uklanjanje žvaka sa novosadskih ulica sedam miliona dinara

Novosadska firma "Eurocom" će i ove godine po nalogu Gradske uprave uklanjati žvakaće gume i drugu nečistoću sa trotoara i drugih javnih površina.
Za uklanjanje žvaka sa novosadskih ulica sedam miliona dinara
Foto: 021.rs

Njima je posao pripao kao jedinom ponuđaču na tenderu lokalne uprave, a za ovaj posao iz budžeta Grada će dobiti 7,2 miliona dinara bez PDV-a.

Oni će kao i ranijih godina uklanjati nečistoće sa javnih površina koje su izgrađene od behatona, mermera, granita, asfalta i sličnih materijala pretežno u ulicama u centru Novog Sada.

Predviđeno je da očiste ukupno 62.000 kvadrata javne površine.

  • kuzze detelinara

    03.06.2017 23:37
    nemam neki komentar
    Ne poznajem nikog ko žvaće žvake, niti mi je normalno da neko pljuje po ulici.
    Ne poznajem nikog ko je glasao za AV a on: etoga!
    Kada ste poslednji put videli osobu koja žvaće, preživa ustima pred vama, pucka balončićima i tegli žvaku iz usta? ja recimo 1978.g.
    ali očigledno to sa žvakama postoji. Koga je majka tako vaspitala?
  • đokica

    01.06.2017 13:19
    KO VRATI ŽVAKU SA AMBALAŽOM
    Dobija Popust 50% za novu!
  • mudro.er

    01.06.2017 10:48
    ekologija
    Ono u sta treba da ulozite se kante tj. kao post.sanducici sa peskom za pikavce koje biste postavili na autobuskim stanicama, pri tom ko je pametan i svaki opusak se reciklira pa eto ideje za dobar biznis.
    Edukacija srednjoskolaca,zabrana izlaska iz dvorista tokom nastave (prosetaj te pored ekonomske,saobracajne,el.tehnicke da vidite kakvo djubre iza sebe ostave) ili postavite vise kanti za smece,kaznjavajte fast fudove koji ne ciste iza sebe, a ujedno svaki treci racun izdaju.
    Edukujte decu da vole svoj grad, neka cuvaju svoj grad, da frajer ili riba nije ona koja baca,pljuju,suta lomi...
    Komsiji koji baci djubre kroz prozor isto tako vratite i jos svoje istresete ispred njegovih vrata.
    Divlje deponije .... to je problem koji treba resiti, ali i to je jednostavno da se tacno zna dan i datum u kom delu grada ce biti veliki kontejneri barem dva puta mesecno u svakom delu grada ili simbolicnona plaćujte izbacivanja suta na gradsku deponiju ili zaustavljati tamice,kamioncice koji su uglavnom za to zaduzeni i u sklopu placanja PDV pausalnog ili kakvog god, uvesti ekolosku taxu i koliko puta je bio prijavljen da je iznosi djubre na deponiju procentualno mu se umanji godisnji PDV ili kakve vec taxe placaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti