Odbio da bude siguran glas, pa prebačen na niže radno mesto

Glavni tehničar za kontrolu kvaliteta na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, Nihad Prijić, prebačen je na niže radno mesto.
Odbio da bude siguran glas, pa prebačen na niže radno mesto
Foto: 021.rs
Tome je, tvrdi za N1, kumovalo to što je najpre odbio da se upiše na spisak takozvanih kapilarnih glasova predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke, a zatim i što je unutar ustanove kritikovao prikupljanje stranačkih potpisa.
 
Pred minule predsedničke izbore, u jednu od najpoznatijih medicinskih ustanova u Srbiji, stigle su tabele. Na njima je bilo mesta za oko 600 zaposlenih i njihov potpis, koji je označavao siguran glas za Aleksandra Vučića. To tvrdi ovaj medicinski tehničar, koji kaže da je takva praksa za njega bila nedopustiva.
 
"Ja sam to, naravno, osudio – reagovao sam na to, rekao sam da to nije u redu, da smo mi javna ustanova, da zaposleni imaju pravo na svoj politički stav, a ne da ih neko tera za koga će da glasaju", kaže radnik Instituta za KVBV Nihad Prijić za N1.
 
Samo par dana posle izbora, Prijić je dobio poziv od kadrovske službe Instituta, nakon čega mu je uručen aneks ugovora, kojim je prebačen na niže i slabije plaćeno radno mesto. Otišao je kod direktora i tražio objašnjenje.
 
"Tražio sam da mi se ukaže na razlog mog premeštaja na drugo radno mesto, gde mi je otvoreno rečeno da menadžment to nije mogao da spreči – da je to došlo 'sa strane', kako oni kažu, to jest da je politički", navodi Prijić.
 
U Institutu tvrde da problem nije bila politika, već stručna sprema. Na mesto na kom je Prijić radio sedam godina postavljena je koleginica koja je, za razliku od njega, fakultetski obrazovana, što je, kažu, unapredilo proces rada.
 
"Medicinski tehničar Nihad Prijić raspoređen je na radno mesto adekvatno njegovoj stručnoj spremi. Menadžment Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine nema nikakve informacije o bilo kakvom političkom pritisku na zaposlene unutar kolektiva", navodi se u saopštenju Pravne službe Instituta.
 
"Ne znaju da su se prikupljali potpisi? Pa, ja mislim da to svi zaposleni znaju. Sad, da li zaposleni imaju hrabrosti da to i kažu, to je drugo pitanje", smatra Prijić.
 
Prema Prijićevim tvrdnjama, potpise za kapilarni glas dalo je više od polovine zaposlenih na Institutu.
  • @Fakultetlija

    07.06.2017 08:52
    To je samo delimicno istina, jeste da treba nagraditi sestre sa fakultetom, ali u ovom slucaju to ne vazi, jer su naslednice coveka iz clanka sestre od dvadesetak godina, bez iskustva, iz neposrednog okruzenja mocnika sa Instituta. Pre se to malo opreznije radilo
  • Nervirach

    05.06.2017 22:58
    Da li sam ja jedini procitao radno mesto? Glavni tehnicar za kontrolu kvaiteta?! Kog kvaliteta sa srpskim medicinarima? Iz aviona se vidi da je izmisljeno radno mesto. Nista ovi ne rade drugacije nego sto su ovi ranije radili.
  • Motor

    05.06.2017 15:57
    Ovo je strašno. Jedino vas molim, zarad kompletnosti informacija: je l' se ovo samo sada dešava, ili je bilo i ranije takvih slučajeva? I kada sve? Dovoljno je navesti godine. Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti