Jedinstvene metode edukativnog centra "Brain o Brain Wizards" u sredu pred Novosađanima

Edukativni centar "Brain o Brain Wizards" predstaviće se Novosađanima u sredu, 7. juna na jubilarnim 60. Zmajevim dečijim igrama na Trgu slobode.

Ovaj edukativni centar nalazi se u Ulici Jovana Subotića 4/1 u Novom Sadu, a deo je porodice Brain o Brain Srbija. Ova radionica primenjuje Brain o Brain program koji je u proteklih 14 godina uspešno transformisao više od 1,5 miliona dece širom sveta.

Korišćenje abakusa kao jedinstvene metode

Ljudski mozak je najsloženiji ali i najmanje istraženi deo ljudskog tela. Ono što se pouzdano zna jeste da se formativna faza mentalnog razvoja odvija u periodu od četvrte do 14 godine. Tada se razvijaju moždane sinapse koje povezuju levu i desnu moždanu hemisferu.

Najbolji rezultati za podsticaj mentalne agilnosti kod dece koja dovodi do razvoja sinapsi dobijene su pri korišćenju abakusa. Abakus danas predstavlja univerzalni mentalni instrument čijom se primenom za kratko vreme dolazi do brze i vidljive promene u ponašanju deteta. U Brain o Brain-u abakus mentalna aritmetika se bazira na vizuelizaciji loptica abakusa i mentalnog obračunavanja matematičkih operacija pravilnim pokretima prstiju i izgovaranjem "magičnih reči". Proces stimuliše istovremeno aktivnost i uključivanje obe moždane hemisfere. Time se podstiču moždane sposobnosti: koncentracija i fokus, fotografsko pamćenje, brzina i tačnost, aktivno slušanje i slično.

Najnovija istraživanja pokazuju da ukoliko deca istovremeno primaju i memorišu informacije koje dolaze od dominantnih čula (vida, sluha i dodira) njihovo učenje i memorisanje je najveće i najbrže. Zato u Brain o Brain-u upotrebu abakusa kombinuju sa VAK (vizuelno, audio, kinestetičkom) metodom.

Šta deca uče u  Brain o Brain?

NLP (neuro lingvističko programiranje) je nauka o procesu razmišljanja, a Brain o Brain je jedina ustanova koja u velikom delu svog programa radi sa decom NLP prilagođen njihovom uzrastu. . Kako ističu u Brain o Brain Wizards, povećavanjem svesnosti o važnosti reči u kreiranju misli, pomažemo sebi u realizaciji naše ličnosti, ponašanju, boljem ostvarivanju naših ciljeva.

Deca će naučiti da obavljaju mentalnu matematiku i da izoštre svoje veštine rešavanja problema dok istovremenu poboljšavaju svoj jedinstveni stil komunikacije. Ovaj opšti kognitivni razvoj omogućava detetu napredak u svakoj oblasti života - od obrazovanja do vanškolskih aktivnosti, karijere, ličnom životu i drugome.

Cilj Brain o Brain Wizards je da polaznike nauči da maksimalno koriste svoje mentalne kapacitete, da razvijajući mozak, povećavajući intelektualni kapacitet i emocionalnu inteligenciju, postanu samosvesna i odgovorna biće koje će poboljšati život sebi i svom okruženju.

Svi zainteresovani da se upoznaju sa radom Edukativne radionice Brain o Brain Wizards, to će moći da učine u sredu, od 18 do 20 časova, na Trgu slobode. Mališanima i njihovim roditeljima će ponuditi niz edukativnih i kreativnih sadržaja.

Više o tome na koji način Brain o Brain Wizards radi sa decom možete saznati na njihovoj fejsbuk stranicisajtu ili sajtu Brain o Brain Srbija.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti