Najeminentniji stručnjaci danas na konferenciji o regionalnoj stabilnosti u KCNS

Konferencija o regionalnoj stabilnosti održaće se danas, od 12 časova, u Kulturnom centru Novog Sada.
Najeminentniji stručnjaci danas na konferenciji o regionalnoj stabilnosti u KCNS
Foto: 021.rs

Na temu regionalne stabilnosti, saradnje i značaju dobrih odnosa na postjugoslovenskim prostorima, u Klubu "Tribina mladih" govoriće eminentni intelektualci iz regiona, koji su priznati i van balkanskih okvira, najavljuje direktor KCNS-a Bojan Panaotović.

"Izbor učesnika je bio prilično težak, a razlog je što u zemljama regiona postoje izuzetni intelektualci evropskog i svetskog ranga. Učesnici imaju iza sebe dugogodišnje iskustvo, izvanredno obrazovanje i znanje, a poznati su široj javnosti u regionu. Posetioci će imati priliku da čuju zanimljivo, kvalitetno, sadržajno i primereno izlaganje svakog učesnika, te smo uvereni da da će i na konferenciji mnogo toga naučiti", napominje on.

Govoriće prof. dr Tvrtko Jakovina, prof. dr Dejan Jović, politički filozof Dragoljub Kojčić, dr Ivo Visković, advokat i nekadašnji ministar pravde u Vladi Crne Gore Dragan Šoć, književnik Muharem Bazdulj, prof. dr Selmo Cikotić, etnolog i antropolog prof. dr Božidar Jezernik i finansijski ekspert i direktor sektora u Narodnoj banci Crne Gore dr Marijana Mitrović Mijatović.

Osnovna poruka konferencije, prema rečima Panaotovića, je poruka mira, saradnje i stabilnosti iz kojih proističe bolji i kvalitetniji život za ljude u regionu.

U planu je, kako dodaje, da se ovakve i slične konferencije održavaju svake godine u isto vreme, što će i Grad Novi Sad podržati narednih godina.

  • bosiljka

    09.06.2017 09:19
    ovo je važan događaj za ceo region.svaka cast.
  • PALIM ZADNJU CIGARET

    08.06.2017 14:54
    SVE JE TUZNO U ZIVOTU MOM
    Izvini sto volim drugu kazem zeni toj!
    Nesto me.u nemir tera od rastanka s njom
    NAJEMINENTNIJI PAZI TI TO!!!
    Gde je mladic?
    Karadzic?
    GORAN DAVIDOVIC!!!!!!
  • Branka

    08.06.2017 14:20
    Svaka čast organizatorima! Vidimo se sutra

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti