Filozofski fakultet: Poziv vizuelnim umetnicima da se jave na konkurs

Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu poziva vizuelne umetnike i umetnice da se jave na konkurs Ministarstva kulture i informisanja namenjen ovoj oblasti.
Filozofski fakultet: Poziv vizuelnim umetnicima da se jave na konkurs
Foto: 021.rs
"Povodom raspisanog Konkursa za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2017, koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, pozivamo umetnice i umetnike koji su diplomirali, studiraju ili rade na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu da dostave ponude umetničkih dela kojima bi Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu konkurisao na navedenom Konkursu. Ponude slati u elektronskoj formi na adresu art@ff.uns.ac.rs najkasnije do 16. juna 2017. godine", poručuje dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr Ivana Živančević Sekeruš.
 
U prilogu je potrebno dostaviti:
 
1. Sažetu radnu biografiju umetnice/umetnika (desetak rečenica)
2. Reprodukcije ponuđenih radova u JPG ili TIF formatu (rezolucije 300 tačaka)
3. Kataloške podatke (naziv dela, tehnika, dimenzije, godinu nastanka)
4. Cenu dela 
5. Podatke za kontakt (adresu, broj telefona, e-mail, veb sajt)
6. Podatke o radno-pravnom statusu (zaposleni, nezaposleni, studenti, penzioneri, slobodni umetnici, članovi udruženja...)
 
"Napominjemo da se zbog arhitektonskih karakteristika same zgrade Fakulteta u kojoj će otkupljena dela biti izložena očekuje da na Konkurs šaljete radove većih dimenzija, površine minimum 2 m2, odnosno skulpture većeg gabarita. Radove za Konkurs Ministarstva kulture i informisanja, za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2017. odabraće Komisija Filozofskog fakulteta. Rezultati Javnog poziva biće objavljeni na sajtu Filozofskog fakulteta. Nepotpuna i zakasnela dokumentacija neće biti uzeta u razmatranje", naglašava se u pozivu.
 
Veličina mejla u kojem se šalje dokumentacija iz tehničkih razloga ne sme biti veća od 20 MB.
  • Kredibilitet

    12.06.2017 15:13
    Vrlo jednostavno
    Zloupotreba je kada neko čini intelektualni napor da bi stvorio nešto i učestvovao na konkursu sa mogućnošću da kao satisfakciju osvoji neku nagradu ili samo da bi se ogledao sa drugim učesnicuma, a onda onaj ko je raspisao konkurs primi te radove i napravi tajac dve godine.
    To je prevara koju je načinio Filozofski fakultet!
    Mislim da esej o moralu, etici i filosofiji u vezi ovakvog postupka nije neophodan da bi se razumela suština.
  • @Kredibilitet

    12.06.2017 13:10
    Možete li samo da pojasnite kako je zloupotrebljena institucija konkursa pre dve godine?
  • Kredibilitet

    12.06.2017 09:44
    prethodno piranje
    Neko ko je zloupotrebio instituciju konkursa pre dve godine, sada hoće da mu se dostave radove kako bi on konkurisao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti