Odbornici i članovi Gradskog veća dobijaju tablete

Skupština grada je od prethodne sednice počela da radi putem sistema e-uprave, a kako bi se odbornicima i članovima Gradskog veća olakšao rad, biće nabavljeno 95 tableta.
Odbornici i članovi Gradskog veća dobijaju tablete
Foto: 021.rs

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić navodi da je ulaganje u softver koji je izradilo JKP "Informatika" dva miliona dinara, a da će za kupovinu tableta biti upotrebljeno oko 2,2 miliona dinara i da tender treba da bude raspisan narednih dana. Prema njegovim rečima, ova ulaganja od 4,2 miliona dinara će zapravo doneti uštedu - znatno će uštedeti na troškovima štampe, jer godišnje Skupština grada za štampanje dokumenata potroši od četiri do šest miliona dinara.

Kako je navedeno na prezentaciji novog elektronskog sistema rada Skupštine grada, odbornici će od sada materijale preuzimati na tabletima ili ličnim kompjuterima i neće više dobijati štampana dokumenta. Takođe, već na jednoj od narednih sednica će se omogućiti i da novinari, kao i predstavnici drugih gradskih službi kojima su dokumenta potrebna, akta preuzimaju sa sajta Skupštine grada u elektronskom formatu i time se potpuno izbaci papir iz sale.

Jelušić je naveo i da je proba elektronskog rada na poslednjoj sednici pokazala da su odbornici savladali korišćenje sistema. On je rekao i da je Novi Sad među prvim gradovima u Srbiji prešao na rad sa dokumentima u elektronskom formatu, dodajući da se nadaju da će i druge opštine pokazati zainteresovanost za softver Informatike, čime će se stvoriti mogućnost da Novi Sad zaradi prodajom softvera.

  • Petar

    19.06.2017 20:44
    Istina....ili neistina
    Sada vidim ovu priču i nije mi jasno da li štampa skupštinskih materijala stvarno toliko košta. To treba proveriti i ako je istina, ovo treba pozdraviti. Ako ne....ovaj debelo laže, pa na stub srama....
  • nss

    18.06.2017 08:44
    nss
    gomila polupismenih nema pojma ni kako izgleda spravica a ne kako se koristi....a o ustedi i prioritetima ne treba ni komentarisati...kao da ste vodu u dunav bacili
  • Pile

    17.06.2017 18:25
    Pola njih ne znanju da progovore a ne da koriste tablet
    Druga polovina ima 10 bolje telefone od tableta
    Dakle bespotrebno bacanje para da bi se Jneko ugradio debelo i ovajdio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.