Subvencije za novosadske firme koje bi da otvaraju nova radna mesta

Grad Novi Sad dodeliće jednokratne subvencije poslodavcima u gradu, koji su spremni da prime nove radnike.
Subvencije za novosadske firme koje bi da otvaraju nova radna mesta
Foto: Pixabay
Subvencije za otvaranje novih radnih mesta će biti odobrene poslodavcima u iznosu od 200.000 dinara po radnom mestu.
 
Prioritete za subvencije imaju firme koje zapošljavaju teže zapošljive građane: dugoročno nezaposlene, viškove, mlade od 30 godina bez iskustva ili/i s niskim kvalifikacijama, starije od 50 godina, osobe s invaliditetom, Rome, korisnike socijalne pomoći, žrtve trgovine ljudima, samohrane roditelje itd. 
 
Uslovi koje poslodavci - privatnici sa sedištem u Novom Sadu, moraju da ostvare da bi bili subvencionisani su da prime nezaposlene građane sa biroa, zaposle ih na neodređeno vreme na novootvorenim radnim mestima, sa punim radnim vremenom. Privatnik mora da bude registrovan najmanje tri meseca pre podnošenja zahteva za ovu subvenciju.
 
Takođe, poslodavac ne sme da zaposli nekoga ko je već bio zaposlen u firmi i to najmanje tri meseca pre podnošenja ponude Gradu, a novi radnik ne sme da bude povezan sa gazdom. Od poslodavca se očekuje da nije otpuštao radnike najmanje tri meseca pre konkurisanja za subvenciju.
 
Za subvenciju ne smeju da konkurišu državni organi, direktni ili indirektni korisnici budžeta, poslodavci koji se bave delatnošću koju Grad ne subvencioniše, kao ni oni koji su iste osobe već zapošljavali putem subvencija u prethodne tri godine. 
 
Privatnici moraju da imaju spreman biznis plan s kojim konkurišu. Sve uslove, potrebnu dokumentaciju i detalje možete pronaći OVDE.
  • @Debeli

    20.06.2017 07:37
    Ne plaćaju radnike
    Ne odnosi se na velike kompanije, već srednja i mala preduzeća, koja ne isplaćuju mesecima plate radnicima. Ako ste vi redovan u tom smislu, ok - većina nije i to se zna.
  • Debeli

    19.06.2017 22:55
    @ Sima - Nije mi jasno
    @ Sima - 19.06.2017 • 18:21 Nije mi jasno
    Ko će proveravati isplatu zarada (i dosadašnju isplatu zarada) takvih poslodavaca? Većina u NS ne plaća radnike mesecima...

    Provera uplate doprinosa i zarada je vrlo jednostavna. Ne znam za "većinu" o kojoj zboriš, ali cenim da se to odnosi na velike kompanije.

    Planiram da zaposlim još jednog mladog radnika bez iskustva, počev od 01.07. i već su dvojica potencijalnih na probnom radu (možda na kraju i obojicu primimo, jer posao raste). Pregledao sam dokumentaciju i video da firma ostvaruje solidan broj bodova, ali me brine poslednja stavka u bodovanju, koja nosi od 0 do 20 bodova, a glasi: "Критеријуми на основу одлуке Комисије складу са стањем на локалном тржишту рада и процене важности поднетог захтева за економски развој Града".
    Znači, neko iz komisije može da "proceni" koji bod niže i ćao đaci...
  • Sima

    19.06.2017 18:21
    Nije mi jasno
    Ko će proveravati isplatu zarada (i dosadašnju isplatu zarada) takvih poslodavaca? Većina u NS ne plaća radnike mesecima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti