Menu 021

Subvencije za novosadske firme koje bi da otvaraju nova radna mesta

Grad Novi Sad dodeliće jednokratne subvencije poslodavcima u gradu, koji su spremni da prime nove radnike.
Novi Sad 19.06.2017. | 15:30 > 16:05
Subvencije za novosadske firme koje bi da otvaraju nova radna mesta
Foto: Pixabay
Subvencije za otvaranje novih radnih mesta će biti odobrene poslodavcima u iznosu od 200.000 dinara po radnom mestu.
 
Prioritete za subvencije imaju firme koje zapošljavaju teže zapošljive građane: dugoročno nezaposlene, viškove, mlade od 30 godina bez iskustva ili/i s niskim kvalifikacijama, starije od 50 godina, osobe s invaliditetom, Rome, korisnike socijalne pomoći, žrtve trgovine ljudima, samohrane roditelje itd. 
 
Uslovi koje poslodavci - privatnici sa sedištem u Novom Sadu, moraju da ostvare da bi bili subvencionisani su da prime nezaposlene građane sa biroa, zaposle ih na neodređeno vreme na novootvorenim radnim mestima, sa punim radnim vremenom. Privatnik mora da bude registrovan najmanje tri meseca pre podnošenja zahteva za ovu subvenciju.
 
Takođe, poslodavac ne sme da zaposli nekoga ko je već bio zaposlen u firmi i to najmanje tri meseca pre podnošenja ponude Gradu, a novi radnik ne sme da bude povezan sa gazdom. Od poslodavca se očekuje da nije otpuštao radnike najmanje tri meseca pre konkurisanja za subvenciju.
 
Za subvenciju ne smeju da konkurišu državni organi, direktni ili indirektni korisnici budžeta, poslodavci koji se bave delatnošću koju Grad ne subvencioniše, kao ni oni koji su iste osobe već zapošljavali putem subvencija u prethodne tri godine. 
 
Privatnici moraju da imaju spreman biznis plan s kojim konkurišu. Sve uslove, potrebnu dokumentaciju i detalje možete pronaći OVDE.
Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs
 • @Debeli
  20.06.2017 07:37
  Ne plaćaju radnike
  Ne odnosi se na velike kompanije, već srednja i mala preduzeća, koja ne isplaćuju mesecima plate radnicima. Ako ste vi redovan u tom smislu, ok - većina nije i to se zna.
 • Debeli
  19.06.2017 22:55
  @ Sima - Nije mi jasno
  @ Sima - 19.06.2017 • 18:21 Nije mi jasno
  Ko će proveravati isplatu zarada (i dosadašnju isplatu zarada) takvih poslodavaca? Većina u NS ne plaća radnike mesecima...

  Provera uplate doprinosa i zarada je vrlo jednostavna. Ne znam za "većinu" o kojoj zboriš, ali cenim da se to odnosi na velike kompanije.

  Planiram da zaposlim još jednog mladog radnika bez iskustva, počev od 01.07. i već su dvojica potencijalnih na probnom radu (možda na kraju i obojicu primimo, jer posao raste). Pregledao sam dokumentaciju i video da firma ostvaruje solidan broj bodova, ali me brine poslednja stavka u bodovanju, koja nosi od 0 do 20 bodova, a glasi: "Критеријуми на основу одлуке Комисије складу са стањем на локалном тржишту рада и процене важности поднетог захтева за економски развој Града".
  Znači, neko iz komisije može da "proceni" koji bod niže i ćao đaci...
 • Sima
  19.06.2017 18:21
  Nije mi jasno
  Ko će proveravati isplatu zarada (i dosadašnju isplatu zarada) takvih poslodavaca? Većina u NS ne plaća radnike mesecima...

KOMENTARI nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

NEMAMO nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za izbor komentara koji će biti objavljeni i nemamo obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje, koji sadrže pretnje, uvrede na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, netoleranciju svake vrste, upućuju na nezakonit sadržaj ili predstavljaju osnov za utvrđivanje građanske odgovornosti. Neće biti objavljeni ni oni komentari koji su opsceni, pornografski ili klevetnički.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste, koji se odnose na uređivačku politiku i koji su napisani velikim slovima.

MOLIMO VAS, obratite pažnju na pravopis i gramatiku, prednost imaju komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

OGRANIČENO je pisanje komentara na 1.500 karaktera.

PORTAL 021 zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja, u svakom trenutku, ukloni ili onemogući pristup bilo kom sadržaju i nalogu po sopstvenomm nahođenju, za koji se utvrdi da predstavlja kršenje odredaba ili da je na drugi način štetan za 021.

Napiši komentarPreostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest