FOTO: Održan još jedan NetWorking Day na Cepelinu

Da uspeh nije destinacija, već putovanje, poruka je NetWorking Day-a, održanog sinoć na Cepelinu sa temom "Šta nas sprečava da uspemo".
Gosti Irene Lalić bili su Božo Janković, vlasnik kompanije Enterijer Janković, Indira Popadić, poslovni konsultant i Nikola Čanak, lekar, profesor komunikologije, životni trener i motivacioni govornik.
 
Izgradivši poslovanje od male stolarske radionice, do svetski priznate kompanije, koja sada posluje sa 600 zaposenih i sedam fabrika, Božo Janković je preduzetnik, čije poslovno iskustvo i znanje zavređuju duboko poštovanje i pažnju. Sa 98 odsto izvoza, Enterjer Janković posluje širom sveta, od istoka do zapada i oprema enterijere najuticajnijih ljudi u svetu, poput ekskluzivne rezidencija u Rusiji, dvoraca u Engleskoj ili luksuznih hotela u Emiratima. "Moja filozofija je živim u Srbiji iako imam sve uslove da živim i u Londonu", kaže Janković.  Kompletna proizvodnja i projektovanje odvijaju se u Srbiji i Janković je istakao da je za biznis važno da se može lako pratiti i kontrolisati.  
 
"Nisam razmišljao o profitu, radio sam na sebi, na razvoju kompanije. Profit dođe sam, ako poštujete sve elemente, logika biznisa je da dođete po novac na kraju", istakao je Janković i naglasio da "ne sme da se zaboravi na porodicu, poreklo i osnovne ljudske principe". Od Bože Jankovića posetioci su mogli čuti i savete svakoj firmi da izvozi čak i na granici rentabiliteta, jer se tako razvija i stiče nova znanja, a znanje i rad su preduslovi za uspešan posao.
 
Indira Popadić je dvadeset godina bila preduzetnica i posedovala veleprodaju i maloprodaju dečije odeće, a sada je savetnik drugim preduzetnicima na njihovom putu razvoja. Autor je priručnika "Uzmite život u svoje ruke", u  kojem savetuje sve aktivne preduzetike i one koji tek planiraju to da postanu na šta da obrate pažnju, da bi postavili svoj posao na zdravu osnovu. "Kada se borite za svoju egzistenciju, neuspeh kao opcija ne postoji. Ako ne rastete kao posao, dođete u problem", naglasila je ona.
 
Profesor komunuikologije i motivator sa internacionalnim iskustvom širom sveta Nikola Čanak, dao je mnoštvo saveta posetiocima. "Za uspeh u bilo čemu i u bilo kojoj oblasti, najvažnije je da znate ŠTA želite da postignete, da imate jasnu i preciznu viziju, da budete proaktivni i da vodte i računa da ne gubite fokus", jedan je od saveta. Dr Nick je poručio prisutnima da neguju radost i dobro raspoloženje, jer upseh nije destnacija, već putovanje. 
 
Nacionalni pokrovitelji događaja su Telekom Srbija i Soceiete Generale banka.
 
Sledeći NetWorking Day – Poslovni susreti biće u Beogradu, 5. jula, a ko su gosti i o čemu će se govoriti pogledajte na sajtu organizatora www.networkingday.rs 
  • student

    22.06.2017 07:46
    Kada ce se mojoj majci povecati penzija ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti