Rambo Amadeus i Let 3 zagrevaju pred Egzit na Trgu slobode

Šesti regionalni Sajam omladinskog turizma - Youth Fair 2017, koji će biti održan na Trgu slobode i u Katoličkoj porti 3. i 4. jula, neposredno pred Egzit, sprema još jedno spektakularno izdanje muzičkog programa - Get EXITed.
Youth Fair će i ove godine, imati svoj sajamski i muzički deo. Publika će se oba dana sajma, u večernjim časovima, na Trgu slobode i u Katoličkoj porti provoditi na svirkama najatraktivnijih izvođača iz celog regiona.
 
Muzički program će 3. jula početi svečanim tonom. Jedinstveni Simfonijski orkestar Novi Sad 2021, formiran u čast kanidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, nastupiće kao Kamerni orkestar sastavljen od 21 člana koji u proseku imaju približno 21 godinu kako bi i na taj način simbolično podržali YOUTH FAIR. Nastupiće i Dragoljuba Đuričić & The Balkan Avalanche. Antiglobalna etno-pank atrakcija Neozbiljni pesimisti održaće odličnu atmosferu u publici svojim uvek energičnim nastupom, a potom će svirati Rambo Amadeus.
 
Provod uz muziku se nastavlja i drugog dana Youth Fair sajma, 4. jula, kada će prvo zasvirati Fast as we go far, nakon čega će Nišville Jazzdance Band iz Subotice razmrdati poštovaoce džeza i tako prisutne pozvati na Nišvil, kao još jednu od važnih manifestacija u regionu. Svi ljubitelji legendarne grupe Smak uživaće u nastupu grupe Free Spirits iz Kragujevca i njihovom inovativnom rok zvuku. Kultni beogradski bend Deca loših muzičara će jakim zvukom prodrmati publiku, da bi se muzički program GET EXITed završio uvek spektakularnim performansom hrvatskog alternativnog rok sastava Let 3.
 
Dinamiku Trga slobode pratiće i program u Katoličkoj porti, gde će svirati Porta jazz resident band, a sve će to upotpuniti plesne škole uz njihove zavodljive ritmove i pokrete.  Na pozornici Katoličke porte biće odigrana predstava "Muškarčine", u režiji Minje Bogavac i Vojislava Arsića, koja je imala preko čak sto izvođenja, što je prava retkost kada je reč o alternativnom pozorištu i mladim stvaraocima, koji se bore za njega. Ova predstava je, po rečima velikog dramaturga Jovana Ćirilova, "na veoma visokom umetničkom nivou što je veoma važno i često neuobičajeno za predstave koje imaju nameru da budu angažovane".
 
Kao i prethodnih godina, u Katoličkoj porti će se održavati i manifestacija Art Eco Market, gde će mladi dizajneri predstaviti svoje rukotvorine svim poklonicima zanimljivih detalja, kao i bogat izbor specijaliteta od hrane. Tema ovogodišnje Konferencije, koja će biti održana u okviru sajma Youth Fair biće Omladinski turizam, o čemu će iskustva razmenjivati predstavnici omladinskih organizacija i turističkih agencija iz zemlje i regiona. Sve aktulenosti i novosti, listu izlagača, ispratite na našem zvaničnom sajtu i Facebook profilu Youth Fair.
  • E

    23.06.2017 11:34
    moj
    E moj dečko da živiš na Limanu već 40 i kusur godina, znao bi da je Liman sve ali nikako mirno i sigurno naselje kao što je nekad bio. I to mislim za Liman 1, 2, 3, 4.
    U mom dvorištu (Liman 3) gde smo se kao deca igrali po ceo dan, sad po ceo dan sede dileri, uveče pijani klinci (sa svojim "devojčicama") koji pevaju navijačke pesme, pesme Cece, Lukasa........, lome flaše, pale, lome drveće..........i to gotovo svaki dan, a ne samo vikendom.
    Ujutro kao ratna zona, đubreta, stakla po celom dvorištu.
    Zove se uveče policija jer niko ne može da spava, i taj put ih oteraju, sledeći dan se ti isti vrate.
    U moje tinejdžersko vreme se zbog takvih stvari završalo u policijskoj stanici sa par šamara, zvanje roditelja, i prijavom, a sad samo razlaz.
  • pedja

    23.06.2017 11:31
    @iskoristite okolnost

    Ko si ti da odlucuje gde cu ja ziveti ?
  • Limanac

    23.06.2017 10:34
    @iskoristite okolnost
    Kažeš, na Limanu se može spokojnije živeti nego u centru?
    Davno je spokoj napustio Novi Sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti