DDOR poklonio Fakultetu tehničkih nauka servere vredne 100.000 evra

Dva servera, server primary part i dataguard server za centralnu bazu podataka, poklonila je kompanija DDOR najvećem fakultetu u Srbiji - Fakultetu tehničkih nauka.

Reč je u SUN serverima na SPARC tehnologiji, a imajući u vidu specifičnost ove opreme studentima će koristiti za edukativne, laboratorijske i testne potrebe, posebno u domenu Oracle, Java i dr.

Vrednost servera je oko 100.000 evra i oni će pomoći fakultetu da se brže i bolje prilagodi tehničko-tehnološkim promenama.

Saradnja DDOR-a i Fakulteta tehničkih nauka realizuje se više decenija. Osim višegodišnjeg stipendiranja studenata, prema rečima rukovodstva DDOR-a, trude se da ulaganjem u stručno osposobljavanje pomognu akademcima da postanu vodeći stručnjaci.

- Ovo je deo naše društvene odgovornosti kao kompanije, ali je i deo interesa da uložimo u mlade ljude, koji će savladavajući nove tehnologije, dobiti i znanje koje će kasnije implementirati i prenositi dalje - rekao je predsednik Izvršnog odbora "DDOR Novi Sad" Đorđo Markeđani.

  • ZdravkoNS

    23.06.2017 13:06
    @ZokiNS:
    Mnogo volim vas što se pravite pametni...

    SUN nije pukao, Već je kupljen za debele novce, slično kao što je bilo sa YouTube-om od starne Googla, samo je u ovom slučaju kupac ORACLE...Da je pukao, ne bi bilo danas Java-e, samim tim ni ANDROIDA. Naprotiv, nastavio je da živi kroz proizvode, samo malo organizovanije i profitabilnije u Oracle jatu, pa proizvodi nisu pomrli, već su mnogo brže evoluirali i napredovali, posebno serveri od kojih ORACLE živi (dobili su mozgove koji su radili na MySQL-u i iskoristili te mozgove i njihov pređašnji rad, za rad na Komercijalnim ORACLE proizvodima).

    SPARC nije mrtav, niti je to bilo kakva sramota, naprotiv:
    http://www.oracle.com/us/products/servers-storage/servers/blades/overview/index.html

    Problem je možda samo u ceni i vraćanju procenta naručiocu (recimo određenim personama u DDOR-u) od strane uvoznika(ako je taj slučaj), a za klince koji danas tamo studiraju, to je vredan alat, i neka su ih dobili, i neka ih sa srećom koriste i uče se na njima. Sramota je što trebala donacija, to je trebao FTN ili Povezana Pravna lica (DMS, RT-RK) da obezbede a ne ovako...
  • Bl

    23.06.2017 10:57
    ..
    Dunav i DDOR drze monopol u javnim prevozima i osiguranja preko informatike itd a najmanje uvek isplate i gledaju da ne plate!
  • ZokiNS

    23.06.2017 09:40
    zoranrazarac@gmail.com
    Ovo nije poklon nego sramota. Firma SUN i SPARC tehnologija su propali pre 10 godina kada ih je kupio Oracle. Ovo je debelo pranje para.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti