Održana Bajramska sofra - Ulica otvorenog srca

Manifestacija Bajramska sofra - "Ulica otvorenog srca", kojom se simbolično obeležava kraj Ramazanskog posta, održana je sinoć u centru grada.
Građani su mogli da uživaju u specijalitetima i čuju nastup hora "Stambol". Bajramska sofra održava se već devetu godinu, a ovogodišnju je organizovala Islamska zajednica Srbije, uz podršku Muftijstva vojvođanskog, AP Vojvodine, Grada Novog Sada, Kulturnog centra Novog Sada, Udruženja "Nur - svetlost" i Matice Albanaca.
 
Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić poručio je da je jasno "kakve poruke šaljemo ovakvim događajima".
 
- Novi Sad je grad kulture, grad multietičnosti, grad onih karakteristika kojih se svi ponosimo. Sigurno da ovakvi događaji, koji obeležavaju velike praznike naših sugrađana, jesu prilika da shvatimo koliko je bitno da poštujemo jedni druge. Svi veliki verski praznici šalju poruke mira, suživota i onoga što jeste u srcima svih dobrih ljudi - kazao je Jelušić.
 
- Danas svi muslimani obeležavaju prvi dan Ramazanskog bajrama. To je najveće veselje i dan najveće radosti muslimana, nakon završenog posta. Želja nam je da deo naše tradicije i kulture približimo i ostalim građanima, našim komšijama, da uživo vide kako se i na koji način veseli na ovaj naš veliki prazik. Naša poruka je da je u zajedništvu spas, da je u zajedništvu sreća svih nas koji ovde živimo - kazao je reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović.
  • zcbm

    27.06.2017 12:26
    @covek

    u pravu ste . Toliku ogromnu halapljivost i glad za mesom kao ovde nigde nisam video.
  • @deda

    27.06.2017 11:35
    Procitajte odlican komentar od @coveka koji je sve tacno napisao . Prodjite gradom i pogledajte redove ispred hamburgerija , picerija ili cevabdzinica . I sta vam to govori ?
  • deda

    27.06.2017 06:30
    neuro a ti si strucan kao i on da procenis neki NAROD, uostalom lepo sam pitao na koji NAROD misli, a i tebe pitam jesil bio i ikog video da se nazderavao, bar jednu osobu, ajd razumem da si promenio nik da se vadis al pretera ga brate

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.