Počeo 44. INFANT

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra – INFANT, 44. po redu, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, otvoren je sinoć u Srpskom narodnom pozorištu.
"INFANT je bio i ostao dinamička platforma za stalnu provokaciju i moguću promenu. I ove godine, INFANT će imati programe koji su svečanost okupljanja, uključivanja drugih, razgovaranja, zajedničkog eksperimentisanja, pokazujući nam da aspekti međuljudskih odnosa i umetnički aspekti mogu i moraju da postoje zajedno. Pogotovo u ovoj realnosti u kojoj izgleda da je jedina stvarna mogućnost spasenja u lepoti i harmoniji različitosti", rekla je, otvarajući festival, glumica i umetnička direktorka POD teatra Tatjana Pajović.
 
Publika je prve večeri mogla da vidi koreografsko ostvarenje Džejmsa Viltona (Engleska) "Poslednji čovek", uz zvuke alternativnog progresiv metala grupe Tool.
 
Posetioci festivala imaju mogućnost da pogledaju i izložbu fotografija "Mimart 33" - retrospektivu produkcije Teatra Mimart i uđu u svet koji jedno od prvih alternativnih pozorišta u regionu kontinuirano stvara već 33 godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti