Novi tvrđava teatar od 3. jula u Vili "Stanković"

Četvrti Novi tvrđava teatar biće održan od 3. do 8. jula u Vili "Stanković" u Čortanovcima.
Festival u ponedeljak otvara "Fama o biciklistima", Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz. Predstavu je po tekstu Svetislava Basare režirao Robert Lenard. 
 
U takmičarskom programu su i "Čuvari tvog poštenja" Borisa Liješevića, Gradsko pozorište Podgorica (utorak), "Jami distrikt" Milene Bogavac u režiji Kokana Mladenovića, Trupa Jami District (sreda) i "Nevidljivi ljudi" Jelene Kajgo u režiji Nemanje Rankovića, Narodno pozorište Užice (petak).
 
Publika će moći da vidi i dve predstave van takmičarske konkurencije. To su "Ukrađena ličnos’" Milenka Vučetića, u izvođenju Milana Gutovića (četvrtak) i "Međuigre", diplomska predstava studenata Akademije lepih umetnosti i multimedija, Beograd (subota). 
 
Selektorka Vida Ognjenović rekla je da je izabrala predstave koje spremno i žestoko odgovaraju na savremene izazove.
 
"Smatram da odabir treba da je slobodan i što manje uslovljen spoljnim ograničenjima, pa ni unapred zadatom temom festivala. I moto zbog toga izostavljamo. Naravno, jedan uslov je neizbežan, a to je da se predstava može izmestiti iz omeđenog u otvoren prostor, a da ne gubi od svoje zaokružene izražajne forme i strukture", objasnila je Vida Ognjenović.
 
Žiri čine teoretičar kulture i književnik Vladimir Kopicl, rediteljka Mia Knežević i glumica i rediteljka Kinga Mezei. Festival će otvoriti Marija Medenica, glumica Srpskog narodnog pozorišta.
 
Predstave počinju u 21 čas.
 
Cena pojedinačne karte je 700 dinara, a kompleta za sve predstave 3.000 dinara i mogu se kupiti preko Gigstiksa. 
 
Prevoz do Čortanovaca je organizovan i ulazi u cenu karte. Autobus iz Novog Sada polazi u 20 sati, kod Srpskog narodnog pozorišta. Obavezno je prijavljivanje prilikom kupovine ulaznice ili na telefon 064/138 96 94.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti