Poznati austrijski pisac deo nagrade poklonio Dečjem selu u Sremskoj Kamenici

Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, po želji proslavljenog pisca Petera Handkea, uručen je deo književne nagrade "Milovan Vidaković" koju je on dobio na ovogodišnjem "Prosefestu".
Handke je pre tri meseca, kada mu je uručena nagrada, rekao da želi da se polovina novca pokloni štićenicima Dečjeg sela.
 
Kulturni centar je deci poklonio i knjige iz svog izdavačkog korpusa.
 
Nagrada "Milovan Vidaković" se dodeljuju najuspešnijim piscima iz zemlje i sveta.
  • Gigant NS

    05.07.2017 00:48
    Pravi prijatelj !
    To je gospodin čovek i iskreni prijatelj ove zemlje i njenog naroda. To bi trebala da bude glavna vest u svim medijima, bez obzira na iznos koji daruje, a ne da taj prostor bude ispunjen raznim blesimetrima koji još više iskvariše mlade, nezrele ljude. Svaka čast gospodine Handke !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti