FOTO, VIDEO: Gorela deponija kod Satelitske pijace

Veliku deponiju smeća u blizini Satelitske pijace danas oko 10 časova zahvatio je požar, a vatrogasci su vrlo brzo ugasili vatru, saznaje 021.
FOTO, VIDEO: Gorela deponija kod Satelitske pijace
Foto: 021.rs
Povređenih nije bilo, pa Hitna pomoć nije morala da interveniše.
 
U vatri je potpuno uništena šupa u kojoj su bila drva i još otpada, izgorelo je nešto smeća, a vatra je delimično oštetila i zadnji deo ruševne kuće. Brzom intervencijom dve ekipe vatrogasaca, sprečeno je da se vatra proširi na okolne objekte.
 
Još nije poznato šta je izazvalo požar.  
 
Ova kuća je, inače, nastanjena. U njoj godinama živi porodica koja skuplja otpad i gomila ga na svojoj parceli. Gradske inspekcije, kao i protivpožarna inspekcija su godinama unazad više puta čistile prostor od smeća koji bi se tu gomilao, ali je uvek bio problem što, prema zakonskim propisima, nije zabranjeno na svom posedu gomilati otpad.
 
 
S druge strane, ove službe su nekoliko puta iskoristile zakonsku mogućnost da se može ući na nečiju parcelu ili u stan ako smeće predstavlja potencijalnu opasnost za bezbednost, odnosno da može da dođe do požara. Službe su više puta sa "Čistoćom" uklanjale tone otpada, ali tek kada bi ta količina bila tolika da je bukvalno počela da pada na okolnu javnu površinu. Godinama unazad građani koji žive u okolini su se žalili na neprijatan miris, ali i pitali se kada će izbiti požar, što se sada i dogodilo.
 
  • Vatrogasac

    07.07.2017 07:19
    Vatrogasne ekipe
    Ne postoje dve ekipe u Novom Sadu i ovde je bila samo jedna ekipa tj jedan izlaz sa dva vozila. U svakom trenutku u Novom Sadu dezura samo jedan izlaz tj ekipa vatrogasaca i ako bi trebalo da ima ljudi za dva izlaza. Znaci u slucaju veceg pozara aktivira se pripravna smena koja dolazi od kuce. Znaci ne daj boze da se zalome dva veca pozara u razmaku od deset minuta ne bi imao ko da gasi. Novosadski vatrogasci vape za ljudstvom!!! OVo je istina nista nije izmisljeno. Nadam se da ovaj komentar nece biti cenzurisan.
  • Naivko

    07.07.2017 00:19
    Komunalna sprdnja
    Komunalna policija je urnebesna sprdnja, mašina za pranje para.Kako te ljude nije sramota da primaju plate NI ZA ŠTA?
  • Xyz

    06.07.2017 23:06
    Cudno
    Bas da se sad zapali, kad su rekli da ce zabraniti skupljanje smeca, tj da ce kontejnere cuvati.
    Cini mi se da je to neko namerno upalio...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.