FOTO: Zapaljen automobil bivšeg predsednika AKV Srđana Sikimića

Automobil u vlasništvu porodice Srđana Sikimića, nekadašnjeg predsednika Advokatske komore Vojvodine, zapaljen je kasno sinoć na parkingu kod Gimnazije "Isidora Sekulić".
FOTO: Zapaljen automobil bivšeg predsednika AKV Srđana Sikimića
Foto: 021.rs
Automobil je u vlasništvu sina Srđana Sikimića, Mladena Sikimića, ali ga uglavnom koristi supruga bivšeg predsednika AKV. Automobil je i dalje parkiran u Ulici Miroslava Antića, ispred broja 16, a policijski uviđaj obavljen je jutros u prisustvu veštaka. Kako za 021 kaže Srđan Sikimić, uviđajem je konstatovano da je je požar podmetnut odnosno namerno izazvan. 
 
 
"Ovo je nastavak priče sa mojom smrtovnicom, koja je nedavno osvanula i zbog koje je podneta krivična prijava zbog ugrožavanja moje sigurnosti. Imali smo nedavno problema i sa kancelarijskim telefonima, koji su bili sprženi, ali tome nismo u trenutku davali velik značaj. Usmerili smo policiju na moguće nalogodavce sinoćnjeg podmetanja", kaže Sikimić. On dodaje da postoji krug ljudi koji su, u nameri da mu ugroze život, očigledno vrlo uporni, a sve uoči i nakon izborne skupštine u Advokatskoj komori Vojvodine 30. juna.
 
"Ne treba izgubiti iz vida i da je Komora pajserom obijena i osvojena, što je druga priča, ali je takođe postupak u toku. Pri tome, izborni postupak u Komori zapravo nije ni počeo, tek slede procesuiranja za ta dela. Ništa još nije gotovo", kaže Sikimić, a u vezi sa nizom dešavanja koja su prethodila izbornom procesu u Komori. On naglašava da trenutno ne zna i ne interesuje ga šta se događa u AKV, ali je siguran da "neovlašćena grupa očigledno u njoj boravi".
 
Više o situaciji sa advokaturom u Vojvodini čitajte OVDE.
  • Liman

    23.07.2017 10:45
    HM
    Da li je automobil Kasko osiguran ?
  • Nije Nego

    20.07.2017 09:47
    Jad i beda advokature
    Dužnost oštećenog, kao i svakog građanina je da pomogne u policijskoj istrazi i iznese sumnje, a na policiji je da pribavi dokaze.
    Da bi se "smirili" država treba da im zapleni tih 2 miliona evra, kao i Šariću, jer od takvih su i advokati ućarili.
  • sicer

    20.07.2017 07:13
    Student nije zapalio auto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti