Zoohigijena u vanrednim kontrolama zbog ujeda pasa na Štrandu

Direktor "Zoohigijene i veterine" Aleksandar Bursać kaže da je tom preduzeću javljeno za dva slučaja ujeda pasa u poslednjih nekoliko dana na Štrandu, zbog čega će sprovesti pojačane kontrole u tom delu grada.
Zoohigijena u vanrednim kontrolama zbog ujeda pasa na Štrandu
Foto: 021
"Zaista ima pasa na tom području od Kampusa do Štranda koji prave određene probleme", kaže Bursać i dodaje da će se truditi da ih što skorije uhvate i odvedu u Prihvatilište.
 
"U narednim danima imaćemo pojačane kontrole oko Štranda i u Petrovaradinu, sa čijom policijom imamo odličnu saradnju", kaže Bursać za Dnevnik.
 
On priznaje da se desi da čak i psi koji su prošli kroz CNR program (uhvati–steriliši–pusti) ujedu, bilo da su isprovocirani nečim ili usled delovanja nekih drugih faktora.
 
"Zbog toga, apelujemo na sugrađane koji obilaze pse na ulici, hrane ih i brinu o njima da nam jave ko je problematičan. Naročito jer su se dešavala trovanja i ubijanja lutalica, a to želimo da sprečimo. Međutim, do sada nismo naišli na veću predusreljivost građana", kaže Bursać.
 
Pasa lutalica, kaže Bursać za Dnevnik, ima i na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde im, po njegovom mišljenju, nije mesto jer je reč o kulturno-istorijskom dobru kojim cirkuliše veliki broj ljudi, ekskurzija, a ekipe Zoohigijene su morale i da dežuraju tamo za vreme Egzit festivala. Kako kaže, postoje sugrađani koji pse tamo skupljaju i hrane.
  • Ej ti Neki tamo

    27.07.2017 22:34
    to treba da resi ovaj Grad Kulture, kome placamo poreze i ljudi koji dobijaju plate da rese taj problem. I kakva je to podela, ljubitelji pasa lutalica i ovi drugi? Pa to su ziva bica, zivotinje koje ne znaju da se sami o sebi brinu, kao mala deca su. Pa nece se valda psi o nama brinuti?
  • Neko Tamo

    27.07.2017 19:26
    Za ljubitelje pasa
    Resenje: Svim ovim tzv. ljubiteljima pasa podeliti po 2-3 lutalice i nedeljno obilaziti da vidite kako se brinu o njima pa da vidimo...
  • profesor

    27.07.2017 08:05
    tuga
    Tuzno je gledati grad u kom se otmenost svela na pustanje pasa po javnim povrsinama, a saosecajnost na hranjenje pasa lutalica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti