FOTO: Osvanuo, pa prekrečen politički mural na novosadskoj osnovnoj školi

Mural sa jasnom političkom porukom "Nema predaje, Kosovo, Srbija" nedavno je osvanuo na zidu Osnovne škole "Vasa Stajić" na Grbavici.
FOTO: Osvanuo, pa prekrečen politički mural na novosadskoj osnovnoj školi
Foto: 021.rs
U ovoj školi trenutno je u toku rekonstrukcija, te su nadležni u ustanovi prisutni i svesni ovog murala. Kako su rekli za 021, škola nije dala dozvolu da se ovakav mural nacrta.
 
Na mural je ukazala majka jednog đaka ove škole. Kako kaže, šetala je sa sinom i ugledala neprikladnu političku poruku na zidu obrazovne institucije kojoj nije tu mesto.
 
"U školi nas je dočekao novi mural velikog formata na zidu sale, koji nikako nije prilagođen jednoj osnovnoj školi i nije sadržaj koji deca treba da gledaju u školskom dvorištu. Da li je u pitanju vandalizam navijačkih grupa koji često srećemo na Grbavici?", pita ova majka.
 
Da li i gradske vlasti ovakve pojave tumače kao neprihvatljive i neprimerene u okolini osnovaca nismo saznali, s obzirom na to da Gradska uprava za obrazovanje nije odgovorila na naša pitanja. 
 
Mural je u međuvremenu prekrečen.
 
  • Blajv

    13.08.2017 20:27
    @Čučuk Stana

    Dođi pa me smiri, internet hajdučice.
  • Grgolj

    11.08.2017 21:43
    Ne znam ima li u školi i malih Albanaca. Ako ima - kuku-lele. Sa sve blagoslovom spomenute obrazovne ustanove, kojoj odmila tepamo ,,škola''.
  • Čučuk Stana

    11.08.2017 20:53
    @Blajv
    Smiri se malčice !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti