Uređuju se biciklističke staze u najužem centru

Gradska uprava planira da u narednom periodu uredi i rekonstruiše biciklističke staze u najužem centru grada.
Uređuju se biciklističke staze u najužem centru
Foto: 021.rs

Kako 021.rs saznaje, kako bi se olakšalo kretanje biciklista, Uprava za građevinsko zemljište i investicije je raspisala tender za izbor firme koja će napraviti tehničku dokumentaciju za radove na biciklističkim stazama na delu Bulevara Mihajla Pupina od Jevrejske do penjanja na Varadinski most (Trg Neznanog junaka).

U pratećoj dokumentaciji se navodi da u ovom delu grada postoje već biciklističke staze ili se deo pešačkih staza koristi za kretanje biciklista i da se moraju urediti i razdvojiti pravci kretanja pešaka i bicikala.

Prema ideji, na delu Bulevara kod Norka i Glavne pošte bi se sagradile posebne biciklističke staze koje bi išle iza prolaza za podzemne prolaze i imale bi, ako je to moguće, takozvane "tunele za bicikliste" u vidu nastrešnica. U delu od nekadašnje "Komunalne banke", gde se sada zida Galensov soliter, do Banovine bi se sagradila posebna biciklistička staza odvojena od pešačke staze uz posebna parking mesta za bicikle zbog više banaka i drugih institucija na ovoj lokaciji. U ostalom delu Buelvara Mihajla Pupina, od Banovine do Varadisnkog mosta, postojeće staze bi trebalo da se urede i po potrebi prošire.

Sve ukupno u ovom delu centra UGZI očekuje da se rekonstruiše ili sagradi 1.090 metara biciklističkih staza širine dva metra, pri čemu bi radovi pratili i delimične rekonstrukcije pešačkih staza na istom delu. 

Za sada nije poznato kada se mogu očekivati radovi, ali kako je već prošla polovina godine i tek se radi na tehničkoj dokumentaciji, najrealnije je da radovi na biciklističkim stazama na Bulevaru Mihajla Pupina uđu u program uređenja građevinskog zemljišta za narednu godinu.

  • deda

    14.08.2017 13:15
    @deda maznuo si mi nik, al ajd
  • Nikola

    13.08.2017 22:45
    @Musa kesedzija
    Ovo za taksiste je istina. Parkiraju se na autobusko stajalište pa stoje 10-15 minuta, a 20 m dalje prazno parking mesto. Onda mi u autobusu svi popadamo jer majstor mora dobro da zavrne da bi izašao sa stajališta.
  • tbf

    13.08.2017 20:45
    @Terješkova

    Detelinara je realno trtica Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti