Ponavljaju se tenderi za radove na obnovi tri fasade u centru

Gradska uprava ponovo je raspisala tender za rekonstrukciju fasada na tri objekta u centru.
Ponavljaju se tenderi za radove na obnovi tri fasade u centru
Foto: 021.rs

Tender se ponavlja jer raniji nisu uspeli pošto se na njih niko nije javio, a Grad namerava da plati popravku fasade vrtića u Miletićevoj 22, Matičarskog zdanja i zgrade u Zmaj Jovinoj 3. To su sve objekti koji su u vlasništvu Novog Sada, a za radove na Matičarskom zdanju planirano je 8,3 miliona, za vrtić 1,5 miliona i za zgradu u Zmaj Jovinoj 1,6 miliona dinara.

U međuvremenu, lokalna vlast je uspela da završi tender za obnovu fasade zgrade u Sonje Marinković 1, a posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine "Instel-inženjering" iz Novog Sada, beogradske firme "Ornament-investinžinjering", "Jugogradnja" i "Niković company", kao i veterničko preduzeće "Ozeblin". Oni su taj posao dobili kao jedini ponuđači po ceni od 3,6 miliona dinara.

Dodajmo i da će novosadska vlast verovatno uskoro ponoviti javnu nabavku za obnovu fasade Sokolskog doma koja je procenjena na 25 miliona dinara, a čiji tender takođe nije uspeo jer nije bilo ispravnih ponuda. Zanimljivo je da su na tom tenderu jedini ponuđači bile iste firme koje su dobile posao u Sonje Marinković, ali u ovom postupku nisu dostavile ispravnu dokumentaciju, mada su ponuđenom vrednošću radova od 24,1 milion dinara bile u okviru procenjene vrednosti javne nabavke.

  • goran

    11.08.2017 14:50
    Još jedan ponovljeni tender. (Mislim 3 u sedam dana)
    Neki savetnik ovih na vlasti im je rekao 'Obavezno prvi tender poništite pa će narod (čitaj budale) videti kako radite pošteno, a vi posle po svome'
  • Drugim

    11.08.2017 13:45
    se
    Ovako stoje stvari kod građevinskih i ostalih tendera, ili se preti nemojte da se prijavljujete, ili se postavljaju nerealno kratki rokovi za radove koje niko ne može da ispoštuje.
    Ako prođe njihov on neće dobiti penale za kašnjenje sa radovima, ako prođe neka nezavisna firma oni će i te kako pazariti, i stoga uvek jedan te isti ponuđač.
    Početak radova na Muzičkoj-baletskoj školi jun 2016. godine, kraj radova na Muzičkoj-baletskoj školi januar 2017. godine, to Vam sve govori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti