Za mesec dana upisano 46 stambenih zajednica u Novom Sadu

U registar stambenih zajednica do sada je upisano 46 stambenih zajednica na teritoriji Novog Sada.
Za mesec dana upisano 46 stambenih zajednica u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako su za 021.rs naveli u Gradskoj upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove, za mesec dana koliko traje registracija, nije bilo nikakvih problema prilikom izdavanja rešenja kojim se registruju stambene zajednice. U ovoj upravi navode da se zahtevi preuzimaju, odnosno podnose na pisarnici uprave u Narodnog fronta 53.

Za sada nema podataka koliko bi trebalo da bude registrovanih stambenih zajednica u Novom Sadu, a prema nekim podacima, Novi Sad ima oko 3.000 zgrada, zbog čega je jasno da će biti znatno više prijava odnosno da će tek uslediti gužve kako se bude bližio krajnji rok za registraciju, a to je 12. decembar. Naime, to je način da građani izbegnu da im se uvedu prinudni upravnici.

Podsetimo da do 12. decembra stanari svih zgrada treba da održe sednice, izaberu upravnika i sve to unesu u novi zapisnik. Potom treba da za upis u registar podnesu prijavu, zapisnik sa sednice i odluku o izboru novog upravnika stambene zajednice, kao i dokaz o uplati takse u iznosu od 600 dinara.

Dodajmo da je Srbija dobila i prvih 200 profesionalnih upravnika zgrada, a procena je da će biti potrebno bar još 15.000. Takođe, nedavno se oglasilo Udruženje stambenih zajednica Novog Sada sa tvrdnjom da se trenutno odvija prava otimačina privatnih firmi za posao profesionalnih upravnika zgrada.

  • Bivsi predsednik SS

    12.12.2017 08:19
    Nezainteresovanost
    Godinama sam bila predsednik skupstine stanara. Nikada ni dinara nisam uzela za svoj rad. Jedino mi je stalo da ne zivimo u svinjcu! Zgrada potpuno sredjena.Na sastanke jedva dvoje dodje a mnogi znaju da komentarisu vrlo negativno!Sramota!
  • Slavko

    15.08.2017 13:00
    Po broju komentara se vidi koliko je ovo neinteresantna tema. Nazalost. U vecini zgrada ljudi su totalno nezainteresovani, kao da ne zive tamo. Ne dolaze ni na sastanke, a ako se negde i nadje neki stanar koji ima ulogu predsednika ss, ostali samo znaju da komentarisu umesto da svojim sugestijama i predlozima poboljsaju zajednicki suzivot u zgradi
  • deda

    14.08.2017 10:27
    moja zgrada ima 4 stana te me se ovo nedotice, a nesto sumnjam da ce i ovi uvesti red u zgrade, mnogo smo se razdruzili, osamili, probahatili, burazer je stanovao u kuli pored vosinog stadiona, imali su domara u zgradi i svi su ga postovali i slusali, zgrada bila pod konac, danas bi fasovao batine verovatno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti