FOTO: Desetine grafita mržnje na Limanu II

Na nekoliko zgrada na Limanu II u četvrtak ujutru osvanulo je više nacističkih grafita, koju su kako 021.rs saznaje odmah i prekrečeni, a policija je obavila uviđaj.
FOTO: Desetine grafita mržnje na Limanu II
Foto: 021.rs

Prema informacijama 021.rs, grafiti mržnje bili su ispisani na zgradama u Fruškogorskoj 4, 6, 8, 17, 19 i 21, Milice Stojadinović Srpkinje 2, 4 i 6, na Bulevaru cara Lazara 7 i u Blagoja Parovića 1 i 3.

Grafiti koji su ispisani, a tokom prepodneva i prekrečeni, bili su "Smrt policiji", "Skinuli ste značke, ali vas odaje smrad", "Dogodine u Prizrenu, Kninu, Vukovaru...", "4S", "Živela monarhija", "Smrt cinkarošima" sa nacrtanim krvavim nožem, "13.12", "FKV", "Bolje sida nego korida", "Voša #1", "Firma 1989" i drugi, a sve je pratilo desetak kukastih krstova. Čak je na jednom mestu bila nacrtana crvena zastava u čijoj sredini je bio kukasti krst.

Većina grafita mržnje praćena je kukastim krstovima i ispisana više puta, a po pojedinim se može pretpostaviti da su autori pripadnici ili simpatizeri navijačke grupe FK "Vojvodine".

Iako su skoro svi grafiti prekrečeni, ostali su oni koji su ispisani na saobraćajnim znacima, što se vidi i na fotografiji koju je 021.rs snimio u Fruškogorskoj.

  • Јеремија

    22.08.2017 10:10
    Опет неки Војводианери
    Раша Попов рече: "Ја сам Банаћанин-а не Војвођанин (то не постоји)"...
    Не постоје Метохијанци,Косовци,Шумадинци,Топличанци..Војвођани..
    Постоји Србија-мала или велика...Али само Србија.
  • Јеремија

    22.08.2017 09:53
    Ха,ха,ха...
    Клинци се зезају, а ви се палите.....
  • moja kuhinja, moja p

    22.08.2017 00:14
    PetarPP 18.08.2017 • 21:49
    @ovdašnji
    To su vaša deca pisala, dođošku decu su dobrim delom proterivali pa su eto naučili šta je fašizam.

    Ne, nisu naucila nazalost, zato sto ste ih vi kao roditelji ucili da su ovde zato sto moraju da budu jer su proterani sa njihovih vekovnih ognjista i da ovo nije njihovom dom i zato sto su rasli uz vasu gorcinu i bes. Tako da nemojte da prodajete te price, nismo vise deca. Nego sacuvajte tu ogorcenost za tamo odakle su vas proterivali, a nas ovde gde ste dosli kada vam je bilo najteze, i sasvim sigurno, najmanje nasom krivicom ostavite na miru, kada vec niste zahvalni. Ali zahvalnost i toleranciju vise ni ne ocekujemo, da imate te osobine ne bi ni dozvolili da dodje do onakve eskalacije, ali nas bar postedite moralnih poduka kako ste vi super, a mi ne valjamo nista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti