Mihajlović: Žeželjev most gotov do 21. novembra

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas da će gradnja Žeželjevog mosta biti završena do 21. novembra.
Mihajlović: Žeželjev most gotov do 21. novembra
Foto: 021.rs
Mihajlović je rekla da će uskoro građani moći i pešice da pređu taj most.
 
Kako kaže potrebno je u narednim danima obezbediti obustavu plovidbe na Dunavu na tri dana, kada je odgovarajući vodostaj, kako bi mogao da se navuče i poslednji luk na tom mostu. Ona je rekla da je sve bilo pripremljeno za taj deo radova, ali da je porastao vodostaj, što je onemogućilo izvođača da to uradi.
 
"Cilj je da početkom novembra odnosno do 21. novembra bude završen Žeželjev most. Idemo onom dinamikom koja je planirana", kazala je ministarka.
 
Podsetimo, ovo je bar treće pominjanje datuma otvaranja mosta u poslednjih nekoliko meseci. Zorana Mihajlović je ranije rekla da se nada da će se most peške prelaziti već od avgusta. Kada je došao avgust mesec čelnici španskog "Azvija" obavestili su resornu ministarku da je ipak izvesnije da preko mosta peške pređe tek od sredine novembra. Spajanje lukova je bilo najavljivano za jul, zatim je prošle nedelje javljeno da će se sa tim početi u ponedeljak, ali i to je odloženo. 
 
Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović najavio je ranije da će most biti gotov krajem novembra ove godine, odnosno do 25. novembra kada se proslavlja 99 godina pripajanja Vojvodine Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.
 
Inače, prvobitan rok je bio novembar, ali 2013. godine.
 
Izgradnja novog železničkog mosta košta 45,3 miliona evra, radove izvodi špansko-italijanski konzorcijum "Azvi-Tadei", a projekat se finansira iz budžeta EU, Republike, Grada i Pokrajine.
  • Недељко

    23.08.2017 08:21
    21.09?
    А да ли ће и прилазни путеви бити готови до 21-ог? И пруга ће бити преусмерена? А зар не би требало и подвожњаке изградити? И то ће све бити готово до 21.09 ове године? На 99-то годишњицу? Боље сачекајте 100 годишњицу.
  • ioouee

    22.08.2017 20:37
    Kakvom ruznom sudbinom sam rodjen ovde
  • Cocco

    22.08.2017 19:42
    Politički pripravnik
    Te im Dunav visok, te im nizak! Pretpostavljam da treba neka optimalna visina koja se desi u procesu rasta ili u procesu opadanja Dunava. To kratko traje i verovatno je nedovoljno za „navlačenje“. Još ako je promena izuzetno brza?
    Tako i sada pre par dana, Dunav je toliko brzo opadao da su ribe na momenat ostajale u vazduhu, pre nego što bi pale u plićak i razbile glavu…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.