Strukovno udruženje policije podržava zatvaranje policijske stanice na Grbavici

Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" podržalo je odluku da se zatvori policijska ispostava "Liman" u Ulici Miše Dimitrijevića i da se policajci prebace u stanicu "Stari Grad" u Radničkoj.
Strukovno udruženje policije podržava zatvaranje policijske stanice na Grbavici
Foto: 021.rs

Udruženje u saopštenju navodi da su reagovali zbog negativnog konteksta koji se pojavio u javnosti zbog gašenja policijske ispostave "Liman", što je uznemirilo javnost. Udruženje objašnjava da je srž problema u broju sistematizovanih mesta u stanici u Miše Dimitrijevića gde ima 30 policajaca, zbog čega ispostava "Liman" ima samo jednu auto-patrolu koja u zavisnosti od posla ne može da se odazove svakoj dojavi ili zahtevu građana i ustanova.

"Policijske ispostave se dele u tri kategorije (prva, druga i treća) koje uslovljavaju broj policajaca, a jedan od osnovnih kriterijuma je broj stanovnika. Na teritoriji koju pokriva "Liman" živi oko 50.000 ljudi, ali kada se formirala stanica bilo je mnogo manje stanovnika, a setimo se da je na Grbavici bilo zastupljeno isključivo porodično stanovanje u kućama koje su prerasle u višespratne zgrade, što je i uslovilo tako drastičan porast stanovnika. MUP je prepoznao ovaj problem kao i trenutni neadekvatni montažni objekat gde je smeštena policijska ispostava "Liman" i odlučio se za integraciju. Na taj način PI "Stari grad" koja već broji preko 100 policajaca, moći će da sa dodatnih 30 policajaca, organizaciono, logistički i kvantitativno postigne da efektivno i efikasno obavlja poslove javne bezbednosti", navodi Strukovno udruženje.

Podsetimo da je 021.rs prošle nedelje dobio potvrdu od Policijske uprave Novi Sad da se zatvara stanica "Liman" uz obrazloženje da se to radi zbog neadekvatnih uslova. Na ovo je reagovao Sindikat srpske policije i tražio da se ta stanica ne zatvara, podsetivši da je objekat ne tako davno rekonstruisan. Sindikat je zatražio da se zapravo poveća broj policajaca u ispostavi.

Dodajmo i da su nezvanične informacije da se stanica zatvara jer je lokalni privatni investitor zainteresovan da na prostoru gde su stanica i mesna zajednica, sagradi zgradu. Da bi Grad parcelu mogao da proda prvo je bilo potrebno da se ona "očisti" od korisnika.

Očekuje se da će stanica biti zatvorena 1. septembra, a iz lokalne vlasti još uvek nema komentara u vezi sa tim.

  • :(

    25.08.2017 22:00
    Која је то логика?
    Значи, пошто их је мало, не треба ни да их буде?!?
    Уместо да је прошире и повећају број запослених, они је укидају!
  • rade

    24.08.2017 00:23
    Ili su policajci glupi ili ovde nesto debelo smrdi!
  • Nervirach

    23.08.2017 20:52
    A da policija malo preispita te investitore i nalogodavce. E policijo, pi.aju po vama i govore da je to topla kisa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti