Sedmočlana porodica Đurkić iz Novog Sada dobija dom zahvaljujući humanim građanima

Sedmočlana porodica Đurkić iz Novog Sada, uskoro će dobiti krov nad glavom, zahvaljujući pomoći humanih građana.

Preko Udruženje građana Novi Sad, sakupljeno je 900.000 dinara i biće kupljena manja kuća, objašnjava Goran Bajšanski iz tog Udruženja.

"Lepa strana svega je što se građani javljaju i uključuju na svaki apel našeg Udruženja. Obični građani su 99 odsto pomogli toj porodici, a samo je jedna firma uplatila novac. Trenutno smo u pregovorima za dve kuće u Novom Sadu da oborimo cenu i da za iznos koji smo sakupili kupimo kuću od 40 kvadrata. Verujem da ćemo do kraja meseca, eventualno tokom septembra završiti sa ovom pričom, da će se oni useliti i da će mališani nastaviti da pohađaju školu "Žarko Zrenjanin"", objašnjava Bajšanski, koji je inicijator akcije.

Proteklih nekoliko meseci održano je više akcija sa ciljem da se pomogne porodici, te je pored sakupljanja novca preko žiro računa, organizovan i humanitarni Žur buvljak sa istim ciljem, a pomogla je i OŠ "Žarko Zrenjanin".

Porodica Đurkić živela je 14 godina u baraci na Limanu IV, pored kasarne "Aleksandar Berić", kraj puta koji vodi ka Ribarskom ostrvu. Početkom godine, to zemljište je postalo privatno i mora se u potpunosti očistiti za predstojeću gradnju. Plac na kome žive Đurkići nekada je bio vojni, a pre dve godine Skupština Novog Sada donela je odluku da sa Vojskom Srbije razmeni nekretnine, tako da Grad dobije ovo zemljište, a Vojska Srbije tri stana i oko 340.000 evra.
 
Đurkići imaju petoro dece. Četvoro su učenici OŠ "Žarko Zrenjanin" i odlični su đaci, dok je najmlađa devojčica predškolskog uzrasta. Apel za pomoć ovoj porodici, Udruženju građana Novi Sad stigao je upravo od škole koju deca pohađaju.

Akcija prikupljanja novca aktuelna je i dalje, putem računa Banke Inteze ‎160-450858-70, jer je nakon kupovine kuće potreban i nameštaj, a ukoliko još neko želi da im pomogne, može se obratiti Udruženju preko fejsbuk stranice Udruženje građana Novi Sad.

Bajšanski odustao od Evropskog prvenstva da bi pomogao ugroženima

Goran Bajšanski, koji je nagrađivani evropski i svetski prvak u savate boksu, novac namenjen za odbranu evropskog zlata preusmerio je u humanitarne svrhe.

Bajšanski je odustao od učestvovanja na predstojećem Evropskom prvenstvu u Belgiji i sredstva preusmerio ugroženim porodicama i bolesnim mališanima.

Kako kaže za 021, na humani gest ga je podstakla iznenadna bolest dečaka kojem je novac bio neophodan u lečenju leukemije.

"To je možda jedan mali gest, ali mislim da ovim primerom mogu da alarmiram i ostale građane i velike kompanije da se priključe akciji, doniraju novac i tako pomogmnu onima kojima je hitno potrebna pomoć", navodi on.

Udruženje je za dve godine postojanja do sada pomagalo teško bolesnoj deci, organizovali su preko dvadeset akcija kao što su sportska dešavanja za mališane i humanitarne priredbe.

  • ivan

    29.08.2017 07:27
    PayPal
    Da li neko zna da li može da se uplati preko PayPal-a?
  • Vita

    25.08.2017 23:32
    Za LOL
    Iako ima neke istine u tvojim recima, nikako se ne slazem da oni bolje prolaze od nas. Hvala lepo, krpljenje od socijale i decijeg nije nikakav zivot. Nikakav. I ma koliko ti nije lako na poslu i sa kreditom za stan, znam da se ne bi menjao sa takvima.
  • Nada

    25.08.2017 07:58
    Poređenja radi...
    Imam jedno dete, samohrani sam roditelj. Uzela sam stambeni kredit na 30 godina. Radim svaki dan i od plate mi ostane 100 dinara mesečno. Da bih prehranila dete, moram da radim još nekoliko poslova. Znajući kakva je nemaština u ovoj truloj državi, rodila sam samo jedno dete.
    Veliki sam humanista i uvek volim da pomognem drugim ljudima, ali se pitam: Zašto rađati petoro dece, kada nemaš sredstava ni za jedno???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.