Humanitarna akcija Radija 021 za pomoć mališanima u Beočinu

Novu školsku godinu će mnogi osnovci beočinske Osnovne škole "Jovan Grčić Milenko" dočekati bez obuće, odeće ili školskog pribora. Mnogi nemaju nijednu igračku.
Humanitarna akcija Radija 021 za pomoć mališanima u Beočinu
Foto: 021.rs
U kontaktu sa roditeljima, građanima i zaposlenima u ovoj, jedinoj osnovnoj školi na području Beočina, Radio 021 shvata da vrlo blizu nas najmlađi ne žive život, već preživljavaju. Njihovi roditelji, u borbi za preživljavanje, jedva "krpe kraj sa krajem" i obezbeđuju hranu na stolu, ali su mališani primorani da se igraju u iscepanoj, staroj, prljavoj odeći, nemaju čime da zapišu gradivo na časovima, a dani im prolaze bez ijedne zanimacije jer igračke ne poseduju, kao druga deca.
 
OŠ "Jovan Grčić Milenko" pohađa više od 1.000 učenika, a prema podacima koje poseduje škola, oko 30 odsto njih potiče iz porodica koje su korisnici socijalne pomoći. Većinu porodica o kojima je reč čine pripadnici romske nacionalnosti, već dovoljno ugrožene u Srbiji, koje nose i odgovornost za budućnost ovih mališana. Njihova budućnost je i naša budućnost.
 
U cilju da se mališanima olakša i ulepša početak školske godine, Radio 021 organizuje humanitarnu akciju za pomoć svim učenicima ove škole kojima je pomoć potrebna. Akcija počinje danas, 25. avgusta.
 
Od danas, svi građani mogu da u naše prostorije (Miletićeva 45, centar Novog Sada) donesu pomoć u vidu garderobe, igračaka, školskog pribora, sredstava za higijenu i ostalih, upotrebljivih i očuvanih potrepština, koje ćemo po okončanju akcije uručiti mališanima u prostorijama škole, kao znak pažnje za početak školske godine.
 
Akcija traje do nedelje, 10. septembra. Stvari možete doneti u naše prostorije svakog dana od osam do 20 časova.
 
Pozivamo sve medije, kompanije, naše prijatelje i udruženja građana da se priključe akciji i pomognu nam da obradujemo na stotine mališana koji će naš aktivizam i solidarnost ceniti najviše na svetu. Ako imate garderobu koja je vašoj deci mala, patike koje deca ne planiraju da nose ili igračke koje im više nisu zanimljive - poklonite ih ovim osnovcima.
 
Naše malo za njih znači mnogo.
 
Radio 021 obavestiće javnost o ishodu akcije. Uručenje će biti krajem septembra u školi, u sklopu događaja koji će organizovati zaposleni u OŠ "Jovan Grčić Milenko".
 
Za sva pitanja i sugestije možete da pišete na gorica@021.rs.
  • X man

    04.09.2017 08:32
    Vlast
    Zna li Vlast za ovo?
    Ministar prosvete i ministar za ljudska prava,zatim Krkobabic,Dacic,premijer Brnabic itd ,itd?
    Zar ne treba prvo oni da su jaako zainteresovani za svoj narod koji ih debelo placa???
  • Mirko

    29.08.2017 08:23
    Nekad i sad
    Ovo je očigledan primer kako je socijalizam bio "loš" a sada je u liberalnom kapitalizmu sve procvetalo (za neke pojedince ali ne i zajednicu). Prosto da te duša zaboli, nekada je Beočin bio bogata opština a sada je mesto socijalnih slučajeva. Bravo za efekte tranzicije (iz socijalizma u kapitalizam) i efekte balkanskih ratova 90-tih.
  • Pavle

    28.08.2017 08:53
    Ima sigurno i prevara, čak mislim da su online u većini kad neko skupo plati prikazivanje "humanitarnih" banera. Prijatno me iznenadilo da ovde ne traže novac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.