Novosadski odbornici u petak o trošenju gradske kase u prvoj polovini godine

Odbornici novosadske Skupštine će u petak, 8. septembra održati prvo zasedanje posle letnje pauze, a prvenstveno će raspravljati o izvršenju budžeta u prvoj polovini 2017. godine.
Novosadski odbornici u petak o trošenju gradske kase u prvoj polovini godine
Foto: 021.rs

U gradsku kasu se od januara do juna slilo 11,1 milijardu dinara, dok je utrošena polovina odnosno 5,6 milijardi. U izveštaju o budžetu se navodi da je preko 86 odsto novca upotrebljeno za tekuće rashode, a tek 10,4 odsto za kapitalne rashode, i primetno je da tek treba da uslede plaćanja raznih radova.

Na dnevnom redu će biti i izveštaji o investicionim radovima javnih preduzeća za prvih šest meseci ove godine, a iz njih se može videti da većina preduzeća nije utrošila skoro ni dinar jer su bili u toku tenderi ili su tek počeli planirani radovi.

Odbornici će dati i saglasnost na raspodelu dobiti ostvarene iz poslovanja javnih preduzeća za prošlu godinu, poslovanju "Stana" u prošloj godini, s tim da je ovo preduzeće i pored pozitivnog poslovanja pred stečajem i već skoro dve godine ima blokirane račune.

Takođe, na dnevnom redu je i plan detaljne regulacije Telepa. Prema ovom planu ne dozvoljava se dalje povećanje spratnosti u ovom delu grada, prvenstveno na Bulevaru Evrope i Bulevaru patrijarha Pavla, kao i u obližnjim ulicama. Nove višespratnice od četiri ili pet spratova će polako zamenjivati kuće u tim delovima Telepa, dok će u ostatku naselja i dalje biti porodične kuće.

Pored ovog plana, od odbornika se očekuje da odobre da se počne sa izradom izmena urbanističkih planova Novog naselja, dela Detelinare i Sportskog centra "Sajmište".

Skupština grada će na sednici u petak imati još jednu tačku dnevnog reda koja se odnosi na ranije donetu odluku o pretvaranju Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" u sedam zasebnih ustanova.

  • SNS CLAN

    06.09.2017 13:26
    Priazni put
    Mnogo toga obecano je stanovnicima N.Ledinaca. Kanalizacija 2012 kao prioritetan cilj. Prilazni put - trebalo bi da ide kroz redovno odrzavanje saobracajnica ali...... i jos mnogo toga je obecano. Nemojte samo da mesate rentu od iskopa kamena i investicije iz budzeta. Takodje ni fiskulturnu salu jer taj objekat su izgurale druge partije ne SNS . Sta je sa vasim nasim obecanjima. Dokle da crvenimo .
  • Predsednik Manevski

    05.09.2017 17:08
    komsija
    Moram biti transparentan i pohvaliti jkp "Stan" zadnih dve ipo godine,drago mi je da su pozitivno poslovali i u razgovoru sa majstorima ljudi mi rekose da primaju licni dohodak! Ovo preduzece treba gradu i od moje male skupstine imaju VELIKU podrsku! Srdacan pozdrav
  • covek

    05.09.2017 11:13
    Bilo bi me sramota da sedim u tim klupama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti