FOTO: Lažni policajac napao petoricu muškaraca na Petrovaradinskoj tvrđavi

Petoricu članova udruženja Urbanih gerila ratnika iz podzemlja (UGRIP), ekipe koja se bavi istraživanjem i očuvanjem Petrovaradinske tvrđave i podzemlja, sinoć je napao čovek obučen u odelo Žandarmerije, za kojeg se otkrilo da je lažni policajac.
Ekipa je sprovodila jednu u nizu akcija čišćenja podzemlja Tvrđave, kada su se oko 21 čas uputili kućama.
 
Kako za 021 kaže predsednik udruženja Leon Šurbanović, koji je jedan od napadnutih, čovek obučen u odelo Žandarmerije, sa jasnim obeležjima ove policijske jedinice, izleteo je pred njih, počeo da preti i čak simulirao da ima pištolj.
 
"Poručio nam je glasno da legnemo na pod ili će pucati, a krenuo je da napada jednog od nas. Naneo je našem članu ogrebotine, a kada je izvadio nož, morali smo da ga oborimo u samoodbrani. Pozvali smo policiju, došle su dve patrole i legitimisale ga", kaže Šurbanović i dodaje da se radi o muškarcu R. M. 
 
On je uhapšen i odveden u policijsku stanicu. 
 
Šurbanović naglašava za 021 da je ovo jedan u nizu napada na članove udruženja i da će sada podneti tužbu protiv njega.
 
"Više ne možemo da ćutimo jer se ovo stalno dešava. Ovakvi ljudi moraju da budu izvedeni pred lice pravde. Poznato je da je Tvrđava meka za ovakve osobe, s obzirom na to da nema čuvara, nikakvog obezbeđenja, pa su ovakvi konflikti česti. Na Tvrđavi su naše prostorije, tu često borave i naše porodice i ovome se konačno mora stati na put", naglašava on. 
  • Neko iz mase

    30.09.2017 15:19
    @TataKekec lol, fali im i pecat! -)
  • TataKekec

    30.09.2017 12:01
    Oko 60 tona smeca
    @slavomir ... lepo je sto jos uvek nalazite ljude voljne da zalegnu na tim vasim "radionicama", i to zarad vase licne promocije, zar ne? A posebno mi se svidja ovo "oko 60 tona smeca" lol ... svakako , poverovacemo vam na "majke mi" !
    Dok je ovca bice i sisanja
  • Slavomir Kišfalubac

    29.09.2017 15:21
    @Čika Đorđe
    Dragi Čika Đorđe... Uopšte nije bitno šta je napisano, već ko je to nešto napisao... Jer neko ko pokušava da omalovažava i ponižava druge, a krije se iza nadimka samo govori o tome kakva je ta osoba koja piše, a niko ne uzima za ozbiljno ono što je napisano!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti