FOTO: Novosađani mozaikom od čepova oborili Ginisov rekord

Mozaikom od plastičnih čepova veličine 621 metra kvadratnog oboren je Ginisov rekord u akciji "Čepom u svet" na Trgu slobode.
FOTO: Novosađani mozaikom od čepova oborili Ginisov rekord
Foto: 021.rs
Ovu akciju je iniciralo udruženje "Čepom do osmeha" koje već pet godina sakuplja čepove, reciklira ih, a dobijenim novcem pomažu mališane sa invaliditetom. 
 
 
Mozaik na kom je prikazana Zemlja, reciklaža, maskota "Čepom do osmeha", takozvani Čepko, kao i golub mira, te sat na Petrovaradinskog tvrđavi, napravljen je od više 1,3 miliona čepova
 
"Veoma sam ponosna na sve učesnike koji su tu od početka akcije, kao i na volontere koji su nam se pridružili. Ovo je volonterska organizacija koja okuplja ljude koji su voljni da odvoje svoje slobodno vreme kako bi ga usmerili na nešto korisno za opšte dobro. 'Čepom do osmeha', kao i današnja manifestacija 'Čepom u svet' predstavljaju pravi primer kako možemo zajedničkim snagama pomoći deci kojoj je ta pomoć neophodna i istovremeno štiti životnu sredinu", kazala je Vanja Petković iz "Čepom do osmeha".
 
  
 
U obaranju rekorda učestvovalo je oko 300 volontera iz nekoliko gradova Srbije. Svemu je prethodio ozbiljan posao sortiranja čepova, a potom i pravljenje skice kako bi sve izgledalo.
 
Radilo se nekoliko meseci kako bi se akcija uspešno realizovala. Iako je lepo vreme poslužilo sve učesnike u obaranju rekordu, male nezgode pravio je vetar koji je odnosio čepove. 
 
  
 
Akciju su pomogli Fondacija "2021" i Omladinska prestonica Evrope "Opens", a događaju su prisustvovali i gradonačelnik Miloš Vučević i ministar za rad Zoran Đorđević.
 
Snimak manifestacije biće prosleđen Ginisovoj komisiji koja će i zvanično potvrditi obaranje rekorda. 
 
  
  • goran

    05.10.2017 18:22
    @Nervirach

    Ginisova komisija ne dolazi nego joj se šalje snimak. Sve mora da bude snimljeno inače ništa od upisa u knjigu. Za upis u knjigu se nakon slanja snimka čeka oko godinu dana.

    Mislim da Veliko kolo nije ušlo u GKR baš iz razloga lošeg snimanja akreditovanih učesnika.
  • Nervirach

    05.10.2017 12:23
    Moram da vas iznerviram. Iza koje bandere se sklonila Ginisova komisija? Drugo, bese i neko kolo u ovo vreme onomad. Da nije to neko plevljenje tudjih para a ko jebe Ginisa. vazno je biti dobar? Mislim da su Ginisovci kao muzevi, zadnji saznali za ovo.
  • Dušan

    03.10.2017 10:31
    Rekord
    Da bi bio oboren rekord, potrebno je da je neko takav rekord već postavio. Mislim da je ovde u pitanju postavljanje, a ne obaranje rekorda. Da li sam u pravu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti