FOTO: Novi Sad dobio novu pešačku zonu, Poštanska ulica zatvorena za vozila

Novi Sad je po prvi put od osamdesetih godina kada je centar zatvoren za automobile, dobio novu pešačku zonu, saznaje 021.
FOTO: Novi Sad dobio novu pešačku zonu, Poštanska ulica zatvorena za vozila
Foto: 021.rs

Naime, Poštanska ulica od jutros je zatvorena za vozila. Mada iz Gradske uprave nije bilo obaveštenja o pretvaranju Poštanske ulice u pešačku zonu, kako se reporter 021 uverio, na početku i na kraju ove slepe ulice su postavljeni saobraćajni znaci.

Takođe, prema svedočenju stanara i radnika iz nekoliko lokala u ovoj ulici, danas su dolazili saobraćajna policija i inspekcije kako bi kaznili one koji ne poštuju zabranu ulaska u ulicu. Ipak, prema rečima stanara, niko nije kažnjen, jer su inspektori nakon rasprave sa vozačima odustali od te namere jer u Poštanskoj ulici i dalje stoje table da je tu plava zona parkiranja. Uutomobili koji su jutros bili parkirani u toj ulici imali su ili već plaćen parking ili godišnju parking kartu.

Inače, novčana kazna za parkiranje u pešačkoj zoni kreće se od 6.000 do 20.000 dinara.

Građani kažu i da su im saobraćajci rekli da kao stanari ili korisnici poslovni prostora treba da podnesu zahtev gradskoj upravi da dobiju dozvole za ulazak vozilom u pešačku zonu.

Pored toga što je Poštanska ulica iznenada postala druga pešačka zona u Novom Sadu, kroz prolaz koji ovu ulicu spaja sa Jevrejskom, ucrtana je bicisklistička staza. Ova staza za bicikliste dužine od oko 20 metara počinje u Jevrejskoj i završava se odmah posle prolaza. Ni o ovoj biciklističkoj stazi nije bilo nikakvih obaveštenja iz Gradske uprave.

Dodajmo i da su za 021.rs u Upravi za građevinsko zemljište i investicije najavili da će Poštanska ulica uskoro postati pešačko-biciklistička i da se radi tehnička dokumentacija pred njenu rekonstrukciju. Međutim, kako se sada ispostavilo, saobraćajni znaci su postavljeni pre nego što je išta od ovoga urađeno.

  • lice

    03.10.2017 07:46
    pešačka zona treba da bude od ugla kisačke i temerinske, ugla jevrejske i bulevara oslobođenja sve do banovine, uključujući i železničku do sremske. te što su se parkirali u pešačkoj zoni treba kazniti. u pešačku zonu NE SMEŠ DA UĐEŠ BEZ POSEBNE DOZVOLE, makar u njoj bio i parking.
  • Mile

    02.10.2017 20:42
    strucnjaci iz kancelarije
    Voleo bih da vidim te strucnjake sto su ovo uradili,da prosetaju tom pesackom zonom kad padne kisa,voda je tada do clanaka.Jedino resenje za ovu ulicu je trotoar i otvaranje prema bulevaru.Trotoar i kolovoz je napravljen od nekih novaca da bi se koristio a ne zabranjivao.Nisu se potrudili da skinu stare znake a postavili su nove koji zbunjuju i preplicu vaznost. Da ne pominjem stratesku vaznost pristupu Posti i Ptt centrali, kao i magacinu robne kuce i magacinu penzionerske sluzbe. Totalno ne promisljen pristup problemu Postanske ulice, koja je inace jedna od najprljavijih ulica i sred centra grada.
  • Ana

    02.10.2017 19:52
    Da, ali
    Pešačka zona ima nekakvog smisla ako tu prolazi mnogo ljudi i ima nekakve dodatne sadržaje. Ovo liči na tunel koji se retko koristi i nema svrhe osim šminke i hvalisanja lokalnih vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti