FOTO: I dalje bez reakcije nadležnih na sporni mural na Adamovićevom naselju, istaknut i transparent

Transparent iza kojeg najverovatnije stoje autori spornog murala koji je već više dana na jednoj zgradi na Adamovićevom naselju, juče je osvanuo pored murala.

U pitanju je zgrada na uglu ulica Braće Krkljuš i Đorđa Magarševića.

Na belom platnu velikim slovima piše "Jel vam smeta nasilje koje se prikazuje svaki dan na TV kao što su krimi filmovi i rijaliti programi??". Ova poruka se nalazi tačno ispred murala koji prikazuje grupu mladića naoružanih pištoljima, kalašnjikovima i bejzbol palicama u fantomkama, uz pogrdnu poruku upućenu policiji.

Ko su autori ovog murala koji je uznemirio stanovnike Adamovićevog naselja nije poznato, a sami građani pričaju da ga uvek neko čuva, pretežno maloletnici koji prete ako neko proba da ga fotografiše. Navodno iza svega stoji banda iz tog dela grada koja se bavi trgovinom drogom.

Osim što se pojavila ova poruka, redakciju 021.rs je u utorak, nakon objavljivanja vesti o muralu, pozvao i mlađi muškarac koji je rekao da je u pitanju greška, da je mural pogrešno protumačen i da su na njemu prikazani policajci koji maltretiraju građane. Na naše pitanje od kada policija nosi uniforme bez oznaka, kalašnjikove, fantomke i bejzbol palice, on je pre prekida telefonske veze odgovorio da "nisu imali novca da sve nacrtaju, pa ni oznake na odeći" i da bi mogli da platimo da završe mural.

Dodajmo da nakon objavljivanja vesti o muralu nasilnog sadržaja na Adamovićevom naselju i dalje nema reakcija nadležnih organa i da iz Gradske kuće gotovo nedelju dana nismo dobili zvaničnu informaciju o tome što se nije reagovalo na zahtev građana da se ukloni mural.

  • m

    06.10.2017 11:20
    samo polako,mural po mural...mozda je popa iz gimnazijske ulice uzvratio remedu-sta se to nas tice,ima ko je u ovoj zemlji zaduzen za istinu,jelte?
    e sad,ovo dalje sa carsava ne kapiram...osim da nemam tv i da ga placam preko struje i za kucu i za vikendicu...valjda je i to deo organizovanog kriminala/pljacke, pa je zato napomenuto...
    'fuck the police' je klasika jos iz mog detinjstva a to je bilo...pa prilicno davno....jos iz doba 'papa se j. sa crncima' na katedrali...
    svakako bi bilo zanimljivije ispisivati maksime Larosfukoa po zidovima...no,kako ne citamo,dobre su nam i slike...a sto je slika u ocima posmatraca i sto svako vidi ono sto hoce(uglavnom smo okrenuti sebi a ne zajednici kako se lazno predstavljamo) i sto kolektivno bolujemo od fatalisticke psihoze,nas je problem,sta se to tice gradsku kucu?ima ko je u ovoj zemlji zaduzen za ama bas sve,jelte...
  • policija

    06.10.2017 09:05
    Čim se taj javio sa pričom kako "policija maltretira građane", odmah znate da iza toga stoji BIA.
  • Rale

    05.10.2017 15:05
    ...
    Ovom mankiju, ili na srpskom majmunu, treba dati jednu bananu. Izgleda da je gladan i nije sav svoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti