Ponovo odloženo proširenje i probijanje Ulice Bate Brkića

Proširenje i probijanje Ulice Bate Brkića ka Futoškom putu čeka se godinama, a čini se da će se i dalje čekati jer nije uspela javna nabavka za projektanta buduće saobraćajnice.
Ponovo odloženo proširenje i probijanje Ulice Bate Brkića
Foto: 021.rs

Prema informacijama 021.rs, Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) nije uspela da završi tender za dopunu tehničke dokumentacije za radove u Bate Brkića, jer se pozvani projektant nije javio. Naime, još 2015. godine je beogradska firma "Hidro projekt - saobraćaj" radila projekat i sada ju je Uprava pozvala da u pregovaračkom postupku dostavi ponudu za dopunu tehničke dokumentacije, ali oni to nisu učinili.

Ovaj posao je vredan 700.000 dinara i uskoro bi trebalo da se ponovi procedura, kako bi konačno počelo proširenje ove ulice.

S druge strane, dok dopuna dokumentacije za radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži i saobraćajnici nije uspela, završen je tender za dopunu tehničke dokumentacije za postavljanje javne rasvete na budućem proširenom delu ove ulice. U ovom slučaju u pregovaračkom postupku se javila pozvana firma "Šidprojekt" koja je još 2013. godine uradila projekat. Ona je dobila da za skoro 350.000 dinara dopuni projekat u roku od 120 dana.

Podsetimo da se probijanje Ulice Bate Brkića ka Futoškom putu preko Tozinovca, čije je rušenje u toku, očekuje u narednoj godini. Procenjena vrednost radova je oko 300 miliona dinara.

  • Gradjanska inicijati

    08.10.2017 18:29
    f: Satelitska deponija
    Facebook stranica: Satelitska deponija. Prikljucite se, pisite o nama, pomozite!
  • goran

    08.10.2017 12:08
    @Rasha

    Ne. Ništa ti ne razumeš. Cilj mi nije bio, kao što i nisam, samo napisati nešto negativno o temi. Da li si pogledao koliko je para do sada otišlo na proširenje ulice B. Brkića, a da ašov niko nije zabio? O tome sam pisao. Milioni samo na idejno rešenje, dopune, nova rešenja, dopune ... itd. I sve se to uvek pravda neophodnošću i hitnoćom. Verovatno si primetio da nadležni nisu ni spomenuli privatnu deponiju kod pijace, niti šta uraditi s tim. Samo da što pre treba pronaći firmu koja će za nekoliko stotina hiljada dinara doraditi projekat.
  • Rasha

    08.10.2017 10:48
    @goran

    Bitno je da si napisao nesto negativno o samoj temi. Ne znam u kom kraju zivis i iskreno me ne zanima, ali bih ja licno podrzao svaku organizaciju da se neki deo sredi i dovede u neki red. Ovo sto se desava na Satelitu je prevrsilo svaku meru i da je normalna zemlja stanovnici koji tu zive bi mogli da tuze drzavu zbog katastrofalnih uslova zivota, od divljih deponija, improvizovanih toaleta u blizini zgrada, pa do nelegalnih prodavaca svega i svacega ( od cigara, alkohola do raznoraznog djubreta ), neoznacenih i neosvetljenih saobracajnica i ugrozene bezbednosti svih, a posebno najmladjih.

    @Zvezda je pomunuo/la i porez, koji se placa za DRUGU zonu, to je posebna prica.

    Shvatam ja da nekog ne zanimaju problemi drugih, ali ovde je jedina zelja da imamo normalne uslove, nista luksuzno i preterano, samo da mi ljudi ne uriniraju ispred zgrade i bacaju djubre gde je njima zgodno.

    Niko od tebe GORANE, ne trazi da podrzavas i boris se za nas problem, ali bar nemoj da "hejtujes" i "mracis", preskoci/zaobidji pricu i radi nesto korisno ...

    Do sada sam ovakve komentare ignorisao, ali i shvatio da to nije resenje.

    Komsijama sa Satelita i okoline i svima ostalima koji bi da pomognu, poziv da se za pocetak ukljuce u pricu preko grupe na fb "Satelitska deponija", pa cemo zajedno nekako resiti ovaj VELIKI problem.

    Pozdrav svima ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti