Sajmište: Planiraju se sportska hala i podzemna garaža

Na ranom javnom uvidu od pre nekoliko dana nalaze se planovi dela Detelinare oko Pasterove ulice i obližnjeg Sportskog centra "Sajmište".
Sajmište: Planiraju se sportska hala i podzemna garaža
Foto: 021.rs

Za ove lokacije urbanisti nisu predvideli drastične promene, jer su oba prostora još ranije urbanistički uređena.

Tako se za deo Detelinare, oivičen Rumenačkom, Ulicom Braće Popović, Stevana Mokranjca i Janka Veselinovića, u predloženim izmenama kao novine uvode mogućnosti da se prošire pojedini parkinzi, uklone nelegalno sagrađene garaže i urede još neke zelene površine, bez značajnijih promena u prostoru.

Što se tiče Sportskog centra "Sajmište" novina je plan da se na mestu parkinga (deo uz terene) izgradi podzemna garaža, kako bi se dobilo još 48 parking mesta, kao i da se preispita trenutni raspored sportskih terena i izgradi sportska hala, koja ne sme da zauzme više od 30 odsto površine Centra.

Oba regulaciona plana su na javnom uvidu do 17. oktobra i mogu se preuzeti sa sajta "Urbanizma", a prigovori se podnose Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove u Radničkoj 2.

  • www

    08.10.2017 21:37
    www
    kojoj budali uopste moze da padne na pamet da pravi bilo sta ispod zemlje....strasno....procitajte malo kakvo je ovo tlo
  • vaterpolista

    07.10.2017 19:13
    @ BAZEN
    Ne mora da se pravi zatvoreni bazen, dovoljno je da kupe balon kojim moze da se pokrije otvoreni bazen na Sajmistu. Mnogo jeftinija varijanta, ali i to nije u planu naravno.
  • BAZEN

    07.10.2017 15:26
    Napravite zatvoreni olimpijski bazen.
    Nobvi Sad ima samo dva zatvorena bazena na 400.000 stanovnika!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti