Prodaju se stanovi Metals banke nakon što su devet godina bili pod ključem

Razvojni fond Vojvodine, odlukom Nadzornog odbora, oglasio je prodaju devet stanova u Novom Sadu, jednog u Senti i jedne porodične kuće u Malim Pijacama.
Prodaju se stanovi Metals banke nakon što su devet godina bili pod ključem
Foto: 021.rs
Kako piše "Dnevnik", radi se o osam velikih stanova s garažom u Stražilovskoj ulici i po jednom stanu u Ulici Danila Kiša u Novom Sadu i na Glavnom trgu u Senti. Stanovi su bili devet godina pod ključem.
 
Kako su naveli u Razvojnom fondu, stanove je izgradila Metals banka još 2008. godine, ali u njima nije nikada niko stanovao, dok je prizemna porodična kuća u Malim pijaca trebalo da bude privatni prioizvodni pogon, izgrađena je od betona, ali nije završena. 
 
Od stanova u Stražilovskoj ulici 4, tri su petosobna, dva četvorosobna i tri trosobna. Njihova cena kreće se od 13 do 19 miliona dinara, s tim što bi na to trebalo dodati i vrednost garaža od milion do dva miliona.
 
Osim stanova, Razvojni fond prodaje i šest poslovnih prostora u Novom Sadu, Beogradu, Senti, Novom Bečeju, Kikindi i Jagodini, kao i 15 voćnjaka, vinograda i njiva u Tavankutu. Uslovi konkurisanja su objavljeni na sajtu Fonda, a prijave se mogu podneti do 26. oktobra, prenosi novosadski list.
 
Metals banka nastala je 1990. godine, a od 2008. godine Narodna banka Srbije joj uvodi privreme mere. Sredinom 2009. utvrđeni su gubici u poslovanju veći od milijardu dinara, pa je banka dokapitalizovana i transformisana u Razvojnu banku Vojvodine. Urušenu Metals banku preuzela je Vlada Vojvodine, a pokrajina i republika je dokapitalizovala banku sa oko 150 miliona evra. Međutim, i Razvojna banka Vojvodine se urušila i propala.
  • Komentator

    11.10.2017 01:01
    @Tačku na pljačku
    Tebi i sličnima je Beograd kriv i što vam je prljava kuća a i što ste se rodili izgleda. Samo to je rečeno vašim "pametnim" postovima.
  • Simče

    10.10.2017 18:08
    Ode sve u sigurne ruke
    A koje su to firme u zgradi Fonda? Pa ni APR nije popunio čitav donji deo. Zgrada izgleda sablasno, tako prazna i bez ljudi.
    I jeste sve precenjeno. Uzeli bi što više para mogu, a ni prstom nisu mrdnuli. Lako je tuđim ****em mlatiti....
  • Perica

    10.10.2017 14:55
    Oglasi
    Za one koje interesuje a lepo je napisano u tekstu, svi oglasi su na sajtu razvojnog fonda. Malo pre sam ga pregledao. Sve je to precenjeno. A u zgradi banke ima privatnih firmi koje plaćaju paprenu kiriju, za ostale koje to interesuje. Samo treba pažljivo pročitati sve i informisati se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti