Tribina "Uspešna žena - snaga ili pretnja?" danas u Sremskim Karlovcima

Tribina "Uspešna žena - snaga ili pretnja?" održaće se danas, 18. oktobra u 19 časova u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima (Mitropolita Stratimirovića 5).
Tribina "Uspešna žena - snaga ili pretnja?" danas u Sremskim Karlovcima
Foto: 021.rs
Pitanja o kojima će se diskutovati su šta znači biti uspešna žena; koji su izazovi i prepreke za ženu na tom putu u našoj zemlji; da li je ženama teže da budu priznate i poštovane u svojoj profesiji; kome lakše kažemo "bravo": uspešnom muškarcu, ženi ili je to podjednako, da li imamo jednake šanse za uspeh; kome je uspešna žena snaga, a kome pretnja; zašto pričati o ovoj temi i koja je snaga žene.
 
Na ova, ali i druga pitanja koja se tiču položaja žena u Srbiji biće razgovora na tribini, jer svako zdravo društvo temelji se na pravim vrednostima među kojima su i jednake šanse za sve, poručuju organizatorke.
 
Sagovornice:
 
Jasmina Dulka, direktorka vinarije Dulka. Uspešna poslovna žena, majka dve ćerke i liderka velikog srca. 
 
Indira Popadić, sertifikovani poslovni konsultant. Poseduje dvadesetogodišnje iskustvo u preduzetništvu malih i srednjih preduzeća. Pored komercijalnih obavljala je i funkciju trenera, mentora i kouča, prodavaca i radila na razvoju prodajnih timova kroz modularne edukacije. Autorka je interaktivnog priručnika za preduzetnike i one koji to žele postati "Uzmite život u svoje ruke", koji govori o neophodnim koracima koje moramo preći od ideje do realizacije svakog projekta. 
 
Tamara Glišić-Krivošija, osnovne i master studije završila je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Danas je saradnica na omladinskim projektima udruženja za podsticaj razvoja društva Fokus iz Novog Sada. Profesionalno je angažovana u Fondu "Evropski poslovi" AP Vojvodine u Odseku za evropske projekte. Prošla je edukacije na temu pripreme EU projekata u Roterdamu, obuku "EU i rodna ravnopravnost" Zavoda za ravnopravnost polova u Novom Sadu, specijalistički program "Obuka za rad na poslovima evropskih integracija" na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, kao i asertivni trening i trening za radioničarski rad. Takođe, mentorka u više navrata u okviru Programa "Podeli svoje znanje" koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena.
 
Marijana Topo, mlada liderka koja aktivno učestvuje na razvoju društva. Oprobala se u različitim ulogama koje je uspešno obavljala. Student prodekan na Filozofskom fakultetu. Predsednica Studentske asocijacije Univerziteta u Novom Sadu, koordinatorka nekoliko projekata među kojima je "Akademska beba", a trenutno radi kao pr za Međunarodni video festival "Videomedeja" i angažovana je kao pr na projektu Edukativno pozorište. Marijana veruje da nas prave vrednosti i istrajnost vode ka promeni kako ličnoj, tako i društvenoj.
 
Moderatorka tribine je psihološkinja Tanja Ilijazović, osnivačica i potpredsednica Udruženja Fokus. 
 
Tribina se realizuje u okviru projekta "Creating a New Public View on Women" Fondacije 021.
  • istina

    27.10.2017 13:21
    iyvrtanje i dvoličnost
    Jeste pretnja AKO je na podmukao i zmijski način došla do radnog mesta...a one znaju koje su takve o čemu govorim...
    Inače niko nije pretnja ako nije manipulator i štetočina normalnih ljudi i sredine.

    I ovo uzmite u obzir i kod biranja političara, direktora i sl. Ako je sposobna može i preko 50% da ih bude na pozicijama ALI samo ako se PROVERI stručnost...
    (naravno ya sve važi ali je napomenuto zbog česte podmuklosti koja je najgora za uhvatiti pogotovo u divljem regionu kravavog poluostrava i ljigave vojvodine...)
  • LALA

    11.10.2017 17:01
    Jedini uspeh u ovoj banani je kada udjes u stranku .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti