Sanira se kolovoz na Sajlovu

Planira se povećanje budžeta za infrastrukturu, umesto da se novac zadržava za projekte koji pompezno zvuče, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, povodom radova koji se ovih dana odvijaju na sanaciji kolovoza na Sajlovu.
U pitanju su radovi koje izvodi JKP "Put" u Ulici Gornje Sajlovo, u dužini od oko kilometra. Kolovoz je u ovoj ulici, koja je i trasa autobuske linije, bio u lošem stanju.
 
"JKP 'Put' je do sada u 2017. godini potrošilo 842 miliona dinara za putnu infrastrukturu na teritoriji Novog Sada od predviđenih milijardu i sto miliona, tako da očekujemo da ćemo imati gotovo stoprocentnu realizaciju radova na putnoj infrastrukturi u gradu. Želјa nam je da sledeće godine imamo veći budžet za tu namenu, jer nas čeka još mnogo posla, kako na Sajlovu, tako i u drugim delovima grada. Nakon uređenja Ulice Donje Sajlovo i sa uređenjem ove ulice, dobićemo dve potpuno sređene magistralne ulice, a čekaju nas još i bočni kolovozi", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
 
Vrednost ovih radova je oko 20 miliona dinara, a završetak se očekuje do kraja nedelјe. Na Sajlovu su izvođeni radovi i tokom leta, vredni oko 40 miliona dinara, ne računajući ove koji su trenutno u toku. U pitanju su bili radovi na presvlačenju kompletne ulice Donje Sajlovo i dela ulice Kralјa Petra I, odnosno deonica od Rumenačkog puta do ulaska u Veternik, ukupne dužine od oko 2,5 kilometara.
 
Obavlјeni su i radovi na revitalizaciji kolovoza u Ulici Jove Vučerića, u dužini od oko 420 metara, kao i u ulici Nova 10 i u Dragomira Bojanića Gidre.
  • Veternička rampa

    15.10.2017 14:16
    A Veternička rampa i dalje pliva u septičkim jamama! Nemamo asfalt, ulično osvetljenje, kanalizaciju! Ne ulažu dinara a deru nas za legalizaciju i građevinske dozvole! Narode dok ne izađemo ispred gradske kuće i ne izručimo im cisterne sa fekalijama direktno u njihove kancelarije, neće se ništa promeniti!
  • сајлово

    13.10.2017 08:47
    много нас са сајлова неће да призна да ми сами себе кочимо ,имовинско правни односи над површинама које се користе и које треба да се ревитализују или изграде немогу због наведених ствари.А није само сајлово које нема инфраструктуру ,тај проблем датира из времена нелегалне градње,сва насеља настала у том времену имају тај проблем ,данас се Град труди око тога што претходне власти нису ни помислиле јер су нас сматрали другом класом како они кажу "дођоши"
  • ema

    12.10.2017 20:16
    Sajlovo
    A kada će se uraditi biciklistička i pešačka staza od Novog groblja do nadvožnjaka. Tuda ljudi idu po kolovozu a uslovi su grozni i leti i zimi. Takođe autobuska stanica preko puta Matijevića (mesara) nema nadstrešnicu pa nije zgodno ni leti ni zimi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti